Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grade se tisuće hotela

Kreće mega-investicijski val: Naši susjedi probijaju rekord, Albanija je hit, a Hrvatska skoro na dnu

17.01.2023.
u 22:57

– Očigledno je da će Hrvatska do 2026. zaostajati u kontekstu organske investicijske aktivnosti. Naime, do 2026. godine u Hrvatskoj se očekuje realizacija do 2000 soba u hotelima, što u odnosu na regionalnih 35.000 novih hotelskih soba čini udio od samo pet posto. No, pritom je važno istaknuti da u tu analizu nisu uključeni projekti koji su trenutačno u fazi natjecanja za sredstva NPOO-a. U dijelu NPOO-a za razvoj turističkih proizvoda, u što se ubrajaju i smještajni kapaciteti, alocirano je nešto više od milijarde kuna, odnosno sada oko 136 milijuna eura.

Komentara 15

Avatar links
links
06:25 18.01.2023.

Pod hitno moramo prestići jednu Albaniju i zazidati i izbetonirati cijelu obalu...jer kako to zvuči da su oni ispred nas?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
00:27 18.01.2023.

Baš mi je drago da smo na dnu po izgradnji hotelskih kapaciteta. Zar nismo dovoljno devastirali i betonzirali obalu? Infrastruktura jedva podnosi toliki broj turista, svake godine se u nekom mjestu izliju fekalije.

ST
stefj
00:47 18.01.2023.

Zapravo se i ovime vidi koliko je loša investicijska klima u Hrvatskoj. Usporedba s drugima to pokazuje. Dio gospodarstva u kojem ima najviše investicija jako zaostaje za drugima... A da bi moglo biti bolje, pokazuje i Austrija, gdje su puno ulaže u turizam, a nema floskula da se vrši betonizacija ili sličnih gluposti... Lako je onima iz Radničke fronte bulazniti o kapitalizmu, sve dok imaju tuđe novce za trošiti. A niti ne dozvoljavaju da se onda ti novci zarade. Već ovako imamo najgore poreze u EU, antipoduzetnička klima samo će ih povećati, ništa drugo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?