Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi kadrovi u MUp-u

Za šefovsku poziciju natječu se čak 123 iskusna policajca

'04.07.2012., Zagreb - Raspravom o konacnom prijedlogu zakona o javnom okupljanju u Saboru je nastavljena 4. sjednica. Ranko Ostojic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/4
15.08.2012.
u 23:25

Novi (ili stari) vodeći kadar mora se imenovati najkasnije do jeseni, što je i propisano zakonom

Čak 123 policajca prijavila su se na interni oglas za popunjavanje rukovodećih radnih mjesta u MUP-u. Riječ je, podsjetimo, o radnim mjestima u Ravnateljstvu policije jer se trebaju imenovati dvojica zamjenika glavnog ravnatelja policije te trojica načelnika uprava, kao i 20 načelnika policijskih uprava. Popis kandidata koji su ispunili uvjete propisane Zakonom o policiji objavljen je na internetskim stranicama MUP-a.

Nema bivših ravnatelja

Iako nije navedeno tko se od njih natječe za koje radno mjesto, za neke od kandidata već se zna za koje su poslove podnijeli molbe. Inače, prilično je iznenađenje što na popisu kandidata nema Vladimira Fabera i Olivera Grbića, ali ni Davora Blaževića Tigra, smijenjenog načelnika Uprave za posebne poslove i bivšeg tjelohranitelja Ive Sanadera zbog objavljenih fotografija na kojima je bio u društvu Gorana Suića, jednog od odvjetnika bivšeg šefa HDZ-a i Vlade. Faber, prema neslužbenim informacijama, nije se ni želio prijaviti na interni oglas nakon što nije prošao na natječaju za glavnog ravnatelja te poput Blaževića čeka rješenje, a Grbić na jesen odlazi u mirovinu.

Kako bilo, peteročlana komisija koju je imenovao ministar Ranko Ostojić od sljedećeg utorka provodit će intervjue s kandidatima, a oni se sastoje od pitanja koja se odnose na profesionalne ciljeve, motivaciju, predanost poslu, dosadašnje rezultate rada... Svaki odgovor vrednuje se ocjenom od jedan do deset, a povjerenstvo nakon završenih razgovora šalje ministru rang-listu kandidata od kojih su prva petorica u užem krugu za imenovanje na dužnost. Koliko je za sada poznato, ne bi se trebalo čekati da se završe svi razgovori za sva radna mjesta kako bi ministar mogao imenovati nove (ili stare) policijske čelnike, nego je planirano da kako se obave testiranja za, primjerice, PU zagrebačku, da se odmah nakon toga odluči i o imenovanju načelnika. Hoće li to u praksi doista tako i izgledati, nezahvalno je prognozirati.

Poslali više zamolbi

Ima, naime, kandidata koji se nisu natjecali za samo jedno radno mjesto nego su zamolbe podnijeli za njih više. Inače, krajnji rok za imenovanje policijskih šefova početak je listopada, jer oni po zakonu trebaju biti postavljeni na dužnosti u roku dva mjeseca od raspisivanja internog oglasa. Kadrovska križaljka u MUP-u tako bi trebala biti posložena pa će i policijski operativci doduše osam mjeseci nakon izbora napokon dobiti svoje šefove.

Komentara 11

OB
-obrisani-
23:48 15.08.2012.

Koji je tisućiti dio policajca? Paaa...miliCajac...

GO
google385
06:54 16.08.2012.

u hrvatskoj se po statistici smanji broj stanovnika a povecao broj policajaca a kriminala sada vise nego prije.nesto tu nestima jeli netko ne radi svoj poso dobro ili je kriv sistem

AL
AlienattacK
23:34 15.08.2012.

Tu je najveća m**a, u murji i sudstvu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije