Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zloporaba ovlasti

Za popravak 16 liftova platila unaprijed, a posao propao

\'karlovac dr. pavan..ravnateljica opce bolnice karlovac,040308 snimila kristina stedul-fabac\'
Kristina Štedul-Fabac
02.12.2010.
u 22:00

Iz tvrtke Dizala Fumić: Dr. Pavan nije kriva, vjerovala nam je, a ja izgubio sve...

Bivšu ravnateljicu Opće bolnice u Karlovcu dr. Gordanu Pavan i odgovornu osobu u tvrtki Dizala Fumić, Božidara Fumića, policija sumnjiči da su Ministarstvu zdravstva počinili štetu od 1,660.000 kuna. Ishod je to višemjesečne istrage koju je karlovačka policija provodila u Općoj bolnici ne bi li se utvrdilo je li uopće bio obavljen remont 16 dizala, za što je spomenuti iznos bolnica platila 2001. godine. U posebnom izvješću što ga je policija podnijela Županijskom državnom odvjetništvu Pavan i Fumića sumnjiči se za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Dr. Pavan bez komentara

– Na poziv policije odazvala sam se kao građanka. Ništa više ne bih komentirala jer istraga traje – kazala nam je jučer bivša ravnateljica bolnice, 66-godišnja dr. Gordana Pavan, koja je na čelnoj funkciji u bolnici bila tri uzastopna mandata, odnosno punih 12 godina, što se pripisuje podršci koju je imala od HDZ-a. Da je istraga gotova i da je osumnjičena, dr. Pavan kaže da nije znala, do poziva iz Večernjaka, pa je pažljivo saslušala kako je o "njezinu slučaju" karlovačka policija izvijestila na svojim internetskim stranicama. No, i nakon što smo joj kazali da je policija sumnjiči da je zloupotrijebila svoj položaj i ovlasti tako što je uime bolnice platila poduzeću iz Zagreba poslove rekonstrukcije i uređenja liftova, iako je znala da oni nisu u cijelosti stvarno obavljeni, dr. Pavan je ponovila da zasad ne bi ništa govorila.

– Eh, kamo sreće da je doktorica tada, zbog neobavljena posla, tužila – rječiti je bio ing. Fumić. Objašnjava kako je tvrtka posao remonta dobila na javnom natječaju, kao najpovoljniji ponuđač. No, prije no što je posao bio dovršen, Dizala Fumić zapala su u poslovne poteškoće, a 2003. godine tvrtka se ugasila.

Životno poslovna priča

– To vam je jedna tužna poslovno-životna priča. Posao u bolnici nismo dovršili, mislim da je neobavljena ostala jedna trećina, najviše 40 posto ugovorenog. A to što je nama bilo plaćeno unaprijed, dijelom je bilo zbog nabave materijala, a dijelom, valjda, i zbog toga da bolnici ne propadnu sredstva koja je morala u toj godini utrošiti. S doktoricom se od 2003. godine nisam ni čuo. Ona je sve napravila u dobroj vjeri, a na kraju je ovako ispalo. Zato kažem da bi bilo puno bolje da nas je odmah tužila – kaže Fumić.

I on se, ističe, odazvao pozivu policije, dao im svu traženu dokumentaciju, neke projekte i dandanas ima kod sebe, na skladištu je i neutrošeni materijal.

– Nije istina da je netko zamračio novac jer jednostavno nije bilo tako, niti nam je uplaćen iznos koji spominjete. Ja sam izgubio sve što sam imao – kaže Božidar Fumić.

Komentara 1

WO
Wolf34
13:48 03.12.2010.

Ogledni primjer korupcije i svega zlog u Karlovcu je Ena. Zašto policija drži to u ladici i po čijem nalogu? Uskok bi morao istražiti policiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije