Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa novo

Za ozlijeđene i žive mačke Grad Osijek i dalje nema rješenja, ali ni novca

Foto: Devet života
02.11.2021.
u 13:30

Nitko iz Grada nije obišao naš stacionar, interesirao se što i kako radimo, koliko imamo mačaka na skrbi, kako plaćamo veterinarske račune, imaju li mačke hrane, kažu iz osječke udruge Devet života

Znate li da se na mačkama u Osijeku 'zaradi' tek kad su mrtve? Račun za kupljenje lešina uredno stiže na naplatu Gradu, kažu volonteri osječke udruge Devet života. Objašnjavaju kako lešine s gradskih ulica uklanja higijeničarska služba. No, svaka mačka koja strada ili ugine izvan njihova radnog vremena ostaje na ulici do sljedećeg radnog dana.

Najgori scenarij je, dodaju, kad su na gradskim ulicama bolesne, ozlijeđene, bez noge, bez oka, slijepe ili gladne mačke. One mogu umirati u najgorim mukama, danima ležati, čekati i nadati se da će kraj doći što prije.

– Za takve mačke jedini spas smo mi. Za ozlijeđene i žive Grad nema rješenja, nema novca, nema ništa. Žalosno je da za svih deset godina našeg rada niti jedan gradonačelnik, pročelnik ili bilo tko drugi iz Grada nije obišao naš stacionar, interesirao se što i kako radimo, koliko imamo mačaka na skrbi, kako plaćamo veterinarske račune, imaju li mačke hrane..., tim više što je stacionar u gradskom prostoru za koji Udruga uredno plaća zakup. Obećanje kako ćemo dobiti prostor na korištenje za osnivanje skloništa još uvijek je samo obećanje. Kako nas na tom obećanju drže već tri godine, čini se da smo budale koje rade i plaćaju zajedno s vama ono što je njihova dužnost i obaveza – kažu iz osječke udruge Devet života. Dodaju kako prolaze dani, godine, a mačke predugo čekaju da se njihov status riješi.

– Mi ne možemo ozlijeđenoj ili umirućoj mački koja odmah treba pomoć reći strpi se, bit će, traži se rješenje. Stoga se pitamo kako se Grad Osijek može i smije nazivati gradom prijatelja životinja kada mačke imaju status samo kad mrtve leže na cesti? – pitaju se volonteri.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije