Renomirani austrijski magazin Falstaff izdao je novi kulinarski vodič u kojem su ocijenjeni najbolji restorani u Hrvatskoj, a ove godine, po prvi puta, selekcija obuhvaća i tradicionalne konobe koje su rangirane u posebnoj kategoriji. Kao i prošle godine, tri restorana i dalje drže tron gastro ljestvice, a to su „Pelegrini“ u Šibeniku, „Lemongarden“ u Sutivanu na Braču i „Agli Amici Rovinj“, dok je za najbolju tradicionalnu konobu proglašena „Konoba Zijavica“ u Mošćeničkoj Dragi.
Magazin Falstaff navodi kako hrvatska kuhinja pod utjecajem mediteranskih i srednjoeuropskih tradicija, nudi širok spektar specijaliteta – od morskih plodova preko rustikalnih mesnih jela do raskošnih deserata, što svakako obogaćuje hrvatsku turističku ponudu. Doprinos gastronomije konkurentnosti hrvatske turističke ponude je neupitan, a mnogim gostima upravo su hrana i piće među glavnim motivima dolaska u našu zemlju.
Inače, priznanja austrijskog medija stižu nakon objave svjetskog gastro vodiča Michelin, koji je ove godine još dvama hrvatskim restoranima dodijelio po jednu zvjezdicu. Ponajbolje gastro adrese u Hrvatskoj Falstaff je, pak, u svom gastro vodiču za Hrvatsku 'Internationalen Restaurantguide Kroatien' okupio u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.