Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prema američkom ministarstvu energetike

WSJ: "Pandemiju je najvjerojatnije izazvalo curenje virusa iz laboratorija"

FILE PHOTO: Medical staff collects swabs from people who have recently travelled to Beijing for nucleic acid tests, in Nanjing
CHINA DAILY/REUTERS
27.02.2023.
u 14:56

Dio agencija smatra da je pandemija rezultat prirodnog prijenosa, a neke su neodlučne. Senator Dan Sullivan rekao je jučer na NBC-u da Kongres treba održati opsežna saslušanja o podrijetlu pandemije, dodajući da je Kina nastojala zastrašiti druge zemlje kako ne bi ispitivale je li se virus doista pojavio prirodno.

"Curenje iz laboratorija najvjerojatnije je podrijetlo pandemije Covida-19, kaže Ministarstvo energetike"... Pod tim je naslovom The Wall Street Journal ekskluzivno objavio da je američko Ministarstvo energetike zaključilo da je pandemija najvjerojatnije nastala zbog curenja virusa iz laboratorija, prema povjerljivom obavještajnom izvješću koje je nedavno dostavljeno Bijeloj kući i važnim članovima Kongresa. Promjena je to u stavu Ministarstva energetike koje je prije govorilo da nije jasno kako se virus pojavio. I među američkim agencijama nema unisonog stava o podrijetlu zaraze koja je paralizirala svijet.

Dio agencija smatra da je pandemija rezultat prirodnog prijenosa, a neke su neodlučne. Senator Dan Sullivan rekao je jučer na NBC-u da Kongres treba održati opsežna saslušanja o podrijetlu pandemije, dodajući da je Kina nastojala zastrašiti druge zemlje kako ne bi ispitivale je li se virus doista pojavio prirodno. Podsjetimo, virus je ispočetka 2019. cirkulirao u kineskoj pokrajini Wuhan u kojoj rade laboratoriji za istraživanje koronavirusa. Kina tvrdi da virus nije procurio iz laboratorija. Vjerojatno se, smatra dio znanstvene zajednice, pojavio prirodno i prešao sa životinje na čovjeka. No, zasad nije potvrđen životinjski izvor Covida-19. 

VIDEO: Koronavirus u Kini: Naređeno zatvaranje milijunima ljudi oko Pekinga

Ključne riječi

Komentara 5

VE
Verwoerd
15:48 27.02.2023.

Pošto sam puno puta blokiran kako ovdje tako i drugdje jer sam pisao da je puno logičnije da je nastao u laboratoriju nego na nekakvoj tržnici, a pošto je sad i američko ministarstvo energetike došlo na moje, ja više nisam zadovoljan jer sam razmišljao dalje i jednostavno je puno logičnije da je virus namjerno pušten nego da je slučajno iscurio. Odnosno, ne može se više zadržavati na laži da je nastao u prirodi pa se pokušava sanirati šteta drugom laži da je iscurio. Nije, Pušten je namjerno i to zato da bi se mogao suspendirati prvi amandman američkog ustava i uvesti cenzura, jer Amerika nije Hrvatska da joj cenzuru možeš uvoditi nekom bizarnom odlukom haškog suda.

PM
Pionir_Mali
17:09 27.02.2023.

A Cijepivo protiv Covida izaziva višak smrtnosti u svijetu.

WT
WTF!
17:45 27.02.2023.

Da,a covid pripravci su već bili spremni za eksperimentiranje,samo se čekao pogodan virus. Pa,eto,slučajno zbrisao iz laba. Koje prodavanje magle. Da se vratimo u 2019. - simulacija Event 201.🤥

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije