Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vučić najavio doživotnu zatvorsku kaznu za najteža kaznena djela

Istaknuo je kako policija ima "sva policijsko-operativna saznanja za najveći broj ubojstava" počinjenih u Beogradu te da je zato zavladala panika u kriminalnim krugovima.
12. siječnja 2019. u 14:17 10 komentara 1463 prikaza
Aleksandar Vučić
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u subotu pooštravanje sankcija za kaznena djela i uvođenje doživotnog zatvora za najteža kaznena djela.

Beograd - policija Desetine uhićenih Velika akcija u Srbiji: Uhićeni bivši Arkanov tjelohranitelj, vođa rakovičkog klana...

Vučić je izjavio na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost kako od Europske unije očekuje potporu za pooštavanje domaće kaznene politike, ocijenivši da "ako Njemačka može imati kaznu doživotnog zatvora, zašto je ne bi mogla imati i Srbija".

Video - Napad na državljane Srbije u Zadru

[video: 26936 / ]

On je istaknuo kako policija ima "sva policijsko-operativna saznanja za najveći broj ubojstava" počinjenih u Beogradu te da je zato zavladala panika u kriminalnim krugovima.

Vučić je novinarima rekao da će biti povećane minimalne i maksimalne kazne, te da se država opredijelila za drastično povećanje kazni za sva kaznena djela nasilnog ponašanja, uz uvođenje doživotne kazne zatvora za najteža djela poput nasilja u obitelji, silovanja, pedofilije ili ubojstava djece.

Irena Ivić spasila je dijete u Milwaukeeju Dobro djelo VIDEO Amerikanci slave ženu iz Srbije: Spasila dječaka kojeg je majka ostavila na hladnoći

Kampanju za uvođenje doživotne kazne za ubojstva djece već dvije godine u Srbiji vodi Zaklada Tijana Jurić na čijem je čelu Igor Jurić, otac petnaestogodišnje djevojčice iz Subotice koja je nestala krajem lipnja 2014. , a 12 dana kasnije nađena je mrtva na smetlištu.

Zaklada je osnovana godinu dana kasnije s ciljem da preventivnim djelovanjem i edukacijama poboljša sigurnost djece i sačuva uspomenu na tragično nastradalu djevojčicu. Prvi korak u kampanju bila je peticija za izmjene Zakona o policiji, nazvana "Tijanin zakon".

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin VOŽD DOČEKUJE CARA Vučić 'privodi' 70.000 Srba da pozdrave Putina, zadnji adut za Kosovo

Vučić je, naglasivši da je uvažen prijedlog Tijaninog oca, na današnjaoj tiskovnoj konferenciji naveo primjere kaznene politike u Srbiji i najčešće izricane kazne za određena kaznena djela, ocijenivši da se radi o "blagoj kaznenoj politici", a zbog prijedloga o pooštravanju sankcija zahvalio je premijerki Ani Brnabić i ministrima policije Nebojši Stefanoviću i pravde Neli Kuburović.

Odgovarajući na pitanje o eventualnoj sprezi pravosuđa i kriminala, Vučić je rekao kako su "99 posto sudaca časni i pošteni ljudi", ali da "u svakoj profesiji ima kukolja".

zatvor Kao u filmu Srbi spektakularno pobjegli iz slovenskog zatvora: 52 dana pilili rešetke i spustili se na plahtama

On je najavio da će sustavne mjere protiv kriminala i korupcije biti objavljene za dvadesetak dana.

"Pokazat ćemo da je država jača. Zgazit ćemo ih pravno, kako priliči pravnoj državi", poručio je Vučić. 

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

 • koki:

  Bravo. Tako treba. I kod nas ih ima zrelih za dozivotni. Osobito kod politicara

 • Avatar maxist
  maxist:

  Nakon masovih racija i zatvaranja svih vrsta krimosa .....ovo je još jedna stvar na kojoj moram čestitati Srbiji koja pokazuje sve više osobina države a Vučić se promijenio mada sam mislio da neće nikad u ničemu..........Normalno Hrvatska će i dalje ... prikaži još!e ostati dosljedno "njihovo vlasništvo" i zaštitnica svojih miljenika -ljudskog ološa !!

 • Avatar zrakomlat59
  zrakomlat59:

  Nisam mislio da ću čestitati jednom četniku. Bravo Vučiću