Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Bosančić:

'Vrijeme u Vinkovcima se mjeri prije i poslije Vinkovački jeseni'

Dubravka Petric/PIXSELL
17.09.2018.
u 16:43

- Pokazali smo i ove godine kako su Vinkovci grad koji zna iznijeti manifestaciju, voli tradicijsku kulturu i voli hrvatski ponos koji je i iskazan u nedjeljnom mimohodu. Bile su lijepe i ugodne oku, duši i tijelu

Poslije deset dana proteklog vikenda svečanim mimohodom završene su 53. Vinkovačke jeseni koje su po mnogo toga bile najbolje u povijesti ove manifestacije.

1/36

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj je predsjednik Organizacijskog odbora 53. Vinkovačkih jeseni i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao kako su Vinkovci pokazali kako su ne samo najstariji europski grad nego i jedan od najgostoljubivijih gradova. I ovogodišnje jeseni i interes građana pokazali su kako je ova manifestacija prerasla okvire ne samo Vinkovaca nego i Hrvatske.

- Pokazali smo i ove godine kako su Vinkovci grad koji zna iznijeti manifestaciju, voli tradicijsku kulturu i voli hrvatski ponos koji je i iskazan u nedjeljnom mimohodu. Bile su lijepe i ugodne oku, duši i tijelu. Bilo je tu svega počevši od gastronomije, plesa, pjesme, tradicijske kulture… Svatko je mogao pronaći nešto za sebe, rekao je Bosančić.

Istakao je i kako nije bilo većih incidenata pri čemu je posebno istakao slučaj kada je spaljena instalacija od slame na Slavonskom sokaku.

- Vinkovčani žive za Vinkovačke jeseni, vole ih i to pokazuju na brojen načine. U Vinkovcima se vrijeme mjeri po jesenima, odnosno, prije i poslije Vinkovačkih jeseni, kazao je Bosančić.

Direktorica Novosti Mirjam Jukić, koja je bila na čelu tima koji je organizirao manifestaciju, istaknula je kako su novinari i ove godine pokazali veliki interes za Jeseni. Kazala je kako je iznimno zadovoljna novinarima, blogerima kao i stranim blogerima koji su posjetili Vinkovačke jeseni u organizaciji Turističke zajednice.

- Vjerujem da će se ime Vinkovačkih jeseni pronijeti još dalje jer znamo da mladi više prate YouTube nego televiziju. Ovogodišnje Jeseni okupile su oko 10 tisuća sudionika i prema neslužbenim informacijama oko 120 tisuća posjetitelja, pa možemo reći da su u organizacijskom smislu ostale na onom nivou na kojemu su zaslužile biti, rekla je Jukić.

Podsjećamo kako su 53. Vinkovačke jeseni održane pod geslom Pregršt istine. Održavale su se od 7. do 16. rujna.  Organizatori su tijekom ovogodišnjih Jeseni tijekom deset dana pripremili 20 koncerata te više od 50 raznih događanja. Svečanost su uveličali i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović kao i premijer Andrej Plenković.

>> Pogledajte video o sajmu u Sesvetama - Zovu ga drugim Hrelićem

Komentara 2

KE
kenedy
19:23 17.09.2018.

Prije bih rekao, da se mjeri, prije i poslije, hadezeove pljacke vinkovaca i slavonije...

HR
Hrabraja
22:17 17.09.2018.

Samo me zanima zašto politicari sjede na pozornici u prvom redu na takvim manifestacijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije