Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Putovanja

53. godine garancija su kvalitete Vinkovačkih jeseni

Šokci i tambure od pamtivijeka žive u simbiozi. Poprilično je jasno da između njih postoji tajna veza. Ona je njegov prirodni produžetak, a on zauzvrat njezinu pjesmu održava živom.
07. rujna 2018. u 12:31 321 prikaza
Vinkovačke jeseni
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/5

Jednom kad se odlože alati do proljeća, kada s posljednjim izdahom ljeta završi žetva, dolazi vrijeme za predah – zabavu, hofiranje i nestašluke

Šokci i tambure od pamtivijeka žive u simbiozi. Poprilično je jasno da između njih postoji tajna veza. Ona je njegov prirodni produžetak, a on zauzvrat njezinu pjesmu održava živom.

Starine vele da je svijet nastao iz riječi, a radost iz pjesme. A kad pjesma traje 53. godine, znači da se dobro radi.

Vukovarsko-srijemska županija LJEPOTA BAŠTINE 10 događanja koja mame goste iz cijele Europe

53. izdanje Vinkovačkih jeseni, najpoznatije slavonske smotre koja pola stoljeća njeguje izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo te se diči svojom kulturnoumjetničkom baštinom započinje 7. i traje sve do 16. rujna, a organizatori najavljuju bogat zabavni program popunjen mnogim zvučnim imenima s domaće estradne scene. Manifestaciju ove godine otvara koncert Giuliana, a među ostalim poznatim imenima našli su se Klapa Cambi (9. rujan), Zlatko Pejaković (11. rujan), Jole (12. rujan), Ivan Zak (13. rujan) i Zvonko Bogdan (14. rujan). Ljubitelji tamburaške glazbe, također neće biti zakinuti jer upravo za njih u šatoru Vinkovačkih jeseni 15. i 16. rujna nastupaju Slavonske lole i Tamburaši za dušu.

Vinkovačke jeseni | Autor : Goran Ferbežar/PIXSELL Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Od ostalih događanja, organizatori najavljuju 10. međunarodni hip hop festival "Hip-Hop na Orionu". Breakdanceri, grafiteri i ulični umjetnici zauzet će Slavonski sokak 8. rujna, a za pozitivan stav i ispucavanje fejzora brinut će se splitski TBF.

Također, 10. rujna Udruženje manekena Loreena održat će svoju Tradicionalnu modnu reviju.

Novitet na ovogodišnjim 53. Vinkovačkim jesenima je hvalevrijedan projekt kojeg potpisuju profesori i učenici Drvodjelske tehničke škole Vinkovci. Na Slavonskom sokaku svoju premijeru imat će 35 unikatnih i najvažnije od svega, u Vinkovcima izrađenih štandova.

10 kulturnih poslastica s dunavskih obala Prošlost na turističkim kartama 10 kulturnih poslastica s dunavskih obala

"Sretan sam što su profesori i učenici naše Drvodjelske tehničke škole pristupili izradi štandovi. Naši su srednjoškolci ostavili traga u dugoj tradiciji Vinkovačkih jeseni i to me ispunjava neopisivim zadovoljstvom. Ponosan sam na posebni dizajn štandova koje autorski potpisuje škola. Težimo da ova manifestacija u potpunosti prezentira i promiče lokalne potencijale. Također, ovi su štandovi neophodni i za ostale gradske manifestacije poput Adventa i Rimskih dana", izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Glavni organizator Vinkovačkih jeseni je Grad Vinkovci, a manifestacija je ostvarena u suradnji sa ZAKUD-om i medijskom kućom Novosti. Svi sadržaji za građane i posjetitelje su besplatni!

Program Vinkovačkih jeseni pogledajte ovdje.

Ljepote ravnice koju napaja čak sedam rijeka Volim svoju županiju Ljepote ravnice koju napaja čak sedam rijeka
A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga