Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opsežan projekt

Vrdoljak najavio obnovu 11.000 objekata, uskoro deseci natječaja

ivan vrdoljak, ministar
Žarko Bašić/PIXSELL
13.03.2012.
u 13:30

Ministar graditeljstva rekao je da je razlog obnove ušteda energije koja se, kako kaže, sada nepotrebno gubi. Rekao je da se o financiranju tog projekta već razgovara s HBOR-om, EBRD-om i drugim bankama

Jedanaest tisuća javnih objekata, među kojima su škole, vrtići, bolnice, poglavarstava i ministarstva, morat će se obnoviti. Razlog je ušteda energije koja se sada nepotrebno gubi, najavio je ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, prenosi HRT.

– Naše ministarstvo u suradnji s lokalnom upravom, drugim ministarstvima i vlasnicima zgrada krenut će u rekonstrukciju postojećih objekata – rekao je ministar graditeljstva.

Istaknuo je da će deseci i deseci natječaja krenuti najkasnije u prvoj polovini travnja.

– Većina javnih zgrada – škola, vrtića, bolnica, ministarstava i drugih – trebala bi biti obnovljena u idućih nekoliko godina, uz milijarde kuna investicija – kaže Vrdoljak. Ministar očekuje da će profitirati i domaći proizvođači građevinskog materijala, sustava grijanja i razne druge energetske opreme.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 8

PI
piranha
14:13 13.03.2012.

Pazite ljudi.Isuviše lijepo zvuči da bi bilo istinito.Čovjek dolazi iz Čačićeve i Pusićeve stranke što znači da laže.Kvikvid et timeo Danaos et dona ferentes.Oni nikome niti dobro niti darove ne donose.On je isti hoštapler kao i Čačić i Pusićka.A zamislite još Ferenčak.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:39 13.03.2012.

Lijepo je to,...ali poslije toga cemo biti jos manje likvidni, vise zaduzeni, optereceni,...nekonkurentni.

DR
drug
14:24 13.03.2012.

Ko li će tu da omasti brk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije