Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena vremena

Vraća se ljeto: Veliki toplinski val donosi visoke temperature diljem Europe!

Severe Weather Europe
Foto: Severe Weather Europe
13.09.2018.
u 14:24

Temperature će u središnjoj, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi sredinom i krajem rujna biti od 8 do 10 stupnjeva više od prosjeka za sredinu i kraj rujna

Prema srednjoročnim prognostičnim modelima, u Europu stiže novi toplinski val. Temperature će u središnjoj, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi sredinom i krajem rujna biti od 8 do 10 stupnjeva više od prosjeka za sredinu i kraj rujna, prenosi Severe Weather Europe.

– Takva anomalija visokih temperatura znači da bi maksimalne dnevne temperature mogle biti do 30°C na sjeveru Europe, poput sjeverne Njemačke i dijelova Beneluxa, dok bi prema jugu, u Francuskoj, Italiji i Panonskoj nizini, uključujući dijelove Mađarske, Hrvatske i Srbije, temperature mogle otići i debelo iznad 30 stupnjeva, navode.

Na prognostičkim modelima može se vidjeti da se vrhunac vala očekuje sredinom idućeg tjedna. Iako se prema trodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda ne vide velike promjene vremena, njihova sedmodnevna prognoza potvrđuje tezu portala Severe Weather Europe.

Foto: Severe Weather Europe

Komentara 2

DU
Deleted user
18:35 13.09.2018.

Turisti se vraćaju na hrvatsku obalu. Lova do krova. A cijene nekretnina rastu i rastu. požurite narode ako ne kupite pravovremeno ispustit ćete laku lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije