Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNE ZAMKE

Vozili se motorom po šumi pa naletjeli na žicu: 'Prijatelj je morao na šivanje vrata, ne znam čemu sve to'

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
26.09.2021.
u 10:32

Prema saznanjima od policije, parcela po kojoj su biciklisti prolazili u vlasništvu je fizičke osobe

Dva motociklista prolazila su po šumi u okolici Grobnika kada je jedan od njih naletio na skrivenu žicu od koje je dobio ozljede vrata. 

- On je bio ispred mene, vozili smo dosta sporo pa je zato sve više manje dobro prošlo. Prilično je iznenadilo i mene i njega da se to tamo našlo jer smo u više navrata bili tamo, ispričao je motociklist Borna Lolić za Dnevnik.hr.

Žica je bila postavljena u visini vrata, a mladi motociklist je zbog ozljeda završio u bolnici na šivanju rane na vratu. Trenutno je dobro te pušten na kućnu njegu gdje se oporavio. 

- Postoji način da taj tko je vlasnik prostora zaštiti prostor, a da oni koji borave u prirodi, borave na siguran način, kazao je načelnik općine Jelenje Robert Marčelja. 

Prema saznanjima od policije, parcela po kojoj su biciklisti prolazili u vlasništvu je fizičke osobe, a o događaju su obaviješteni Državni inspektorat te DORH.

Nedugo nakon ove nesreće, netko je ponovno postavio žicu na istom mjestu. 

- Prijatelj je naletio biciklom na nju pa su pozvali policiju. Isto su došli na uviđaj. I prijatelj je s motorom naletio na nju, a stvar je u tome da je to prilično udaljeno od civilizacije pa ne vidim neki smisao za time, kaže Lolić.

>> VIDEO Direktor tvrtke s koprivničkog područja uzeo si 1,6 milijuna kuna, evo što je radio

Ključne riječi

Komentara 12

FR
franc251
11:41 26.09.2021.

Po čijoj šumi su se vozili i radili štetu? Vlastitoj ili tuđoj? Trebalo bi zakonom zabranit vožnje šumom bez direktne dozvole vlasnika. Tada se takve stvari više ne bi dešavale.

DU
Deleted user
12:36 26.09.2021.

Ako je šuma privatno vlasništvo, onda je svaki upad protuzakonit. Ovi divljaci na motorima uništavaju bilje, gaze i bukom smetaju životinje. Pa ako netko onda čuva svoj posjed, kriminalizira ga se... Djeco draga: kao što je već netko napisao: nek vam ćaća kupi šumu pa divljajte tamo!

Avatar kenshi
kenshi
19:43 26.09.2021.

A što je s zaštitom okoliša? Divljanje po šumi i prirodi s motorima ne spaja se s florom i faunom koja tamo živi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije