Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pala' u Sloveniji

Vozila dijete na stražnjoj polici auta pri 130 km/h!

Njemica vozila dijete na stražnjoj polici auta pri 13 km/h
PU Kranj
29.07.2013.
u 12:22

Uz novčanu kaznu od 120 eura, slovenska policija Njemici je zabranila vožnju dok dijete nije sjelo na sjedalo i vezalo se pojasom

Slovenski policajci zaustavili su tijekom vikenda u večernjim satima 43-godišnju Njemicu koja je pri vožnji od 130 kilometara na sat na stražnjoj polici automobila vozila dijete.

Uz novčanu kaznu od 120 eura, slovenska policija Njemici je zabranila vožnju dok dijete nije sjelo na sjedalo i vezalo se pojasom, pišu 24ur.com.

Bojan Kos iz kranjske policije upozorava da je takvo ponašanje iznimno opasno. Objasnio je kako se pri brzini od 50 kilometara na sat naše tijelo kreće kao da pada s 10 metara visine te da s većom brzinom i ta sila više raste.

– Među vozačima i putnicima u automobilima bilo bi 40 posto manje smrtnih slučajeva kada bi svi koristili sigurnosne pojaseve. Prema tome, korištenje sigurnosnih pojaseva je obavezno – dodao je Kos.

>> Oprezno autom kroz EU: Najskuplje je voziti kad piješ!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije