Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnesena optužnica

Vlasnika kluba ubio po narudžbi, a prijateljicu jer je vidjela cijeli zločin

ubojstvo,pero martić
03.01.2014.
u 19:13

Povezani – Pero Martić bio je vlasnik automat-kluba, a ubojstvo je naručio Handanović.

Podnesena je optužnica protiv Osječana Damira Handanovića zvanog Prcko (33) i Davora Čizmoka (33) zbog likvidacije poduzetnika Pere Martića (38) i prijateljice mu Jadranke Modrić (26) u ožujku 2004.

Zločin se dogodio pod okriljem noći u garsonijeri nekadašnjeg hotela Turist u Osijeku. Dvojac je uhićen tek lani u srpnju. Handanovića se tereti da je platio Čizmoku da usmrti Martića. Čizmok je, piše u optužnici, krvave noći ispucao više hitaca u poduzetnika, a nesretnu je djevojku ustrijelio da bi prikrio tragove. Bila je slučajna žrtva.

Handanović mu je, vjeruju istražitelji, unaprijed dao dio novca, a iznos se ne zna. U gradu se pak ljetos nagađalo da mu je za Martićevu glavu navodno ponudio 100.000 eura. Handanovića se sumnjiči i da je dvije prostitutke doveo iz Srbije kako bi, vjeruje se, zabavljale njegove poslovne partnere, a svakoj je platio po 500 eura.

Dvojcu iz osječkog naselja Jug 2 prijeti i do 40 godina zatvora. Naručitelj će odgovarati za Martićevo ubojstvo, ali ne i za smrt Jadranke Modrić. Izvršitelj ju je ustrijelio da bi se zaštitio. Handanovića se, stoga, tereti za poticanje na teško ubojstvo i međunarodnu prostituciju, a Čizmoka za dva kaznena djela teškog ubojstva. Policija je punih devet godina tapkala u mraku. Pero Martić bio je vlasnik automat-kluba City, a Čizmok je bio njegov zaposlenik. Pretpostavlja se da je klub u pozadini zločina koji je šokirao Osijek.

>>Savjet policajca: Ponudi mu novac da se malo smiri...

>>Martića likvidirao za 100.000 eura da mu uzme klub?

Komentara 6

M3
Miške 3
07:10 04.01.2014.

Za ovakove zločine, treba hitno donijeti zakon o smrtnoj kazni. Bandit će za 15 godina biti vani i opet isto.

AN
andelko0000
10:31 04.01.2014.

kada ću ja pročitati u novinama da se BDP počeo dizati ,a ne ovakve stvari ..

SA
sanjamaja1
12:55 04.01.2014.

užas!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije