Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedna osoba poginula

Vlasnik konja kazneno će odgovarati za nesreću s naletom na konja bez nadzora

Konj na cesti
Foto: Ilustracija/ Thinkstock
04.11.2015.
u 20:00

Ličko-senjska Policijska uprava priopćila je u srijedu da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je vlasnik konja 68-godišnjak iz Perušića odgovoran što je konj tog dana bio bez nadzora

Vlasnik konja kojeg  je 25. rujna u noći na prilaznoj cesti autocesti A1 kod Gospića udario automobil u kojem je jedna osoba poginula i jedna ozlijeđena kazneno će odgovarati jer je počinio kazneno djelo ugrožavanja prometa.

Ličko-senjska Policijska uprava priopćila je u srijedu da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je vlasnik konja 68-godišnjak iz Perušića odgovoran što je konj tog dana bio bez nadzora. Time je, ističe se priopćenju, počinio kazneno djelo ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Policija je mjerodavnome državnom odvjetništvu protiv 68-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu uz obrazloženje da je u Gospiću ostavljao konja bez nadzora te da se on zadržavao na državnoj cesti 534, kojom se prilazi autocesti A1, zbog čega se 25. rujna sat i pol poslije ponoći dogodila prometna nesreća s tragičnim posljedicama.

Konj je u nesreći uginuo.

>> Službeni automobil Josipe Rimac udario u konja: 'Hvala Gospi da smo svi živi i zdravi'

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anihani
20:33 04.11.2015.

zasto se konji ne registriraju sa nekim markerom brojem ili chipom ,,,da se zna komu konji pripadaju..,,da se vlasnik odmah nadje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije