Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OBJAVE MEDIJA

Vlašić ipak bez nezakonite otpremnine od 100.000 kuna

šime petrina
Duško Jaramaz/PIXSELL
15.03.2013.
u 18:19

Direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije prepolovio je taj iznos za 50.000 kuna i u financijskom planu ostavio polovicu iznosa koja će podmiriti trošak njegova godišnjeg odmora

Šime Vlašić, direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, ipak neće dobiti 100.000 kuna otpremnine, koju je osigurao u financijskom planu TZ-a, ali za koju nije bilo zakonske osnove. Nakon što su mediji objavili priču o spornoj otpremnini, direktor Vlašić prepolovio je taj iznos za 50.000 kuna i u financijskom planu ostavio polovicu iznosa koja će podmiriti trošak njegova godišnjeg odmora, na koji ima pravo prije umirovljenja te objavu oglasa natječaja za odabir novog direktora.

Izmijenjeni iznos bio je na nedavnoj sjednici Vijeća TZ-a, a Vlašić je otpremninu kanio opravdati time da će nakon umirovljenja, a u redovitu mirovinu ide u srpnju, dva do tri mjeseca savjetovati novog direktora! Nakon što su mediji "provalili" tu priču, od toga je ipak odustao.

– Riječ je o mojoj nespretnosti, u financijskom planu svota je krivo navedena kao otpremnina. Odustao sam od savjetovanja i iznos će se prepoloviti – rekao nam je Vlašić prije održavanja sjednice Vijeća.

Vlašić svojim ugovorom nije imao regulirano pravo na otpremninu, a ide u redovitu mirovinu, pa je ona s tog aspekta bila nezakonita. Zaposlenici TZ-a upozoravaju i na ostale nepravilnosti u toj Turističkoj zajednici te tvrde da se kadrovira po stranačkom, tj. HDZ-ovom ključu budući da je HDZ-ov župan Goran Pauk, po svojoj funkciji, predsjednik Skupštine TZ-a.

>> Stipe Petrina: Župan Goran Pauk umišlja da je jači od zakona

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:21 15.03.2013.

Tko ti je kriv, majstore, kada ne radiš u mastodontima koji gomilaju gubitke i plaćaju otpremnine služeći se europskim kreditima koje će otplaćivati hrvatski porezni obveznici!

OB
-obrisani-
21:31 15.03.2013.

Nije usamljeni slućaj. Mjemu je netko trebao pomoći oko realizacije. Sve nije mogao sam . Samo premijer može sam odlučivati i nikoga ne pitati, jer su svi složni, te bi upit bio suvišan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije