Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Orešković Butkovića pitao za kolonu zbog šahta: 'To se neće ponoviti'

Vlada
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
Autori: Bojan Arežina, Hina
30.03.2016.
u 10:40

Ministarstvo nastavlja s programom sufinanciranja srednjoškolskog međumjesnog prijevoza u visini od 75 posto

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje od 2016. do 2020. godine te prihvatila izvješće o pregovorima za sklapanje ugovora o jamstvu s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), za financiranje restrukturiranja Hrvatskih autocesta (HAC) kreditom od 250 milijuna eura.

Usvojen je i Prijedlog odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju travanj – lipanj 2016. godine, što je naknadno dodano na dnevni red sjednice. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar rekao je da Ministarstvo nastavlja s programom sufinanciranja srednjoškolskog međumjesnog prijevoza u visini od 75 posto.

Premijer Tihomir Orešković je na početku sjednice rekao da će ovih dana s ministrima biti u Vukovaru te da će razgovarati o investicijama. Rekao je da je jedan investitor tražio 10.000 hektara za investiciju u Slavoniji.

– Kad je već riječ o investicijama, jučer smo se našli ministar Panenić, ja i neki drugi s gospodinom Cvitanom, glavnim državnim odvjetnikom i imali smo pozitivnu diskusiju i dijalog smo okrenuli na koji način možemo zajedno raditi da možemo ubrzati investicije – rekao je Orešković.

 

Nada Šikić, ministrica rada i mirovinskoga sustava, rekla je da su uspjeli spasiti sredstva iz Operativnog programa razvoja ljudskih potencijala 2007. – 2013. u visini od 60,6 milijuna kuna.

– Namijenjen je najugroženijima među nama. Bit će distribuiran poglavito u županije s najvećim socijalnim problemima. Namijenjen je za zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju – rekla je Šikić, dodajući kako misli da je to jedan od prvih jako pozitivnih programa, s čime se složio Orešković.

Orešković je ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića pitao o jučerašnjem incidentu kada se se na autocesti A1 stvorila kolona jer je HAC sanirao šaht. Butković je rekao da se ispričao svim građanima koji su se taj dan vraćali s juga, da je kontaktirao upravu HAC-a zbog zastoja te da će do petka imati odgovor.

– Uglavnom, to se više neće ponoviti sigurno – rekao je Butković.

Strategija pametne specijalizacije jedan je od obvezujućih uvjeta za povlačenje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Njezin dio je akcijski plan koji pokriva predviđene aktivnosti za provedbu od 2016. do 2017. godine. Donošenjem strategije "otključavaju" se alocirana sredstva u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u iznosu od 664 milijuna eura, koja se usmjeravaju na poticanje znanstvene izvrsnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz istraživanje, tehnološki razvoj i inovacijeKljučni ciljevi strategije su poticanje gospodarskog rasta i otvaranja radnih mjesta s fokusom na suradnju gospodarskog i znanstveno-istraživačkog sektora. Tematska prioritetna područja su: zdravlje i kvaliteta života; energija i održivi okoliš; promet i mobilnost; sigurnost; hrana i bioekonomija.

>> Vlada proglasila Dan žalosti u RH zbog terorističkih napada u Bruxellesu

Komentara 15

SJ
Sve je uzalud
11:28 30.03.2016.

..to se neće ponoviti sasvim jasno ................ali će se ponovo dogoditi.............ovo je Hrvatska.........

DU
Deleted user
11:09 30.03.2016.

Premijer je najavio da ove godine neće dirati poreze. Ministar zdravlja najavio dopunsko poskupljuje 30%. (Nije porez ali je parafiskalno davanje)

UN
unbekant
11:23 30.03.2016.

Samo jedno auto,koliko je placeno od saborski uhljeba i osiguranje tog auta,moglobi se finacirati pola Hrvatskih ucenika i njihovog prevoza,a da ne spominjemo par tisuca tih auta za vladajuce neradnike,te koje-kave politcke uhljebe,koji su Saboru i Hrvatskoj politici,ali banditima nikad nece biti dosta,i uvjek ce se sirotinja pljackati u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije