Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorena sjednica

Vlada smijenila tajnicu koju je Grmoja optuživao za protupravno primanje javnog novca

Vlada - sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.11.2018.
u 13:36

Poslove glavnog tajnika MVEP-a u sljedećem će razdoblju obavljati Petar Uzorinac i to do provedbe javnog natječaja na kojem će izabrati novi glavni tajnik.

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice donijela i nekoliko kadrovskih odluka. Među ostalim, razriješila je dužnosti glavnu tajnicu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Loretu Bertošu-Kušen. U priopćenju Vlade kratko se obrazlaže da je riječ o smjeni na vlastiti zahtjev.

Bertoša-Kušen u posljednje se vrijeme našla pod udarom MOST-a, čiji je Nikola Grmoja glavnu tajnicu MVEP-a u više navrata javno optužio za protupravno primanje javnog novca. Problematizirao je to što je Bertoš-Kušen bila raspoređena na radno mjesto u hrvatskom veleposlanstvu u Canberri, gdje joj je muž istodobno bio veleposlanik, što je po pravilniku MVEP-a zabranjeno. Tvrdio je i kako postoje dokazi o brojnim putovanjima Bertoš-Kušen po Australiji i Novom Zelandu u oba svojstva – supruge veleposlanika i zaposlenice u veleposlanstvu.

Vlada je ove njegove navode, kao i tvrdnje o bespravnom trošenju novca u veleposlanstvu u Washingtonu odbijala, no Bertoš-Kušen u međuvremenu se povukla s funkcije.

Poslove glavnog tajnika MVEP-a u sljedećem će razdoblju obavljati Petar Uzorinac, do provedbe javnog natječaja na kojem će biti izabran novi glavni tajnik.

Iva Boban Valečić – videokomentar: Marakeška deklaracija

Komentara 29

SL
Sladokusica
13:51 30.11.2018.

Mostovci nisu skužili da su kod nas veleposlanička mjesta izmišljena za provod zaslužnika. Ne misle valjda da oni imaju neku drugu funkciju koja služi Hrvatskoj državi? Pogledajte samo tko je ustrojio, koga je iznjedrio, i tko i danas stoluje uu ministarstvu vanjskih poslova?

KO
koraknaprijed
15:04 30.11.2018.

Most odustao od svoje parole: kum Bože Petrova i bez fakulteta postao drugi čovjek Hrvatskih voda; Grmoja: Ne radi se o zapošljavanju nego o političkoj funkciji

Avatar anti_komunist
anti_komunist
15:02 30.11.2018.

kad ce na red drug Paro i ostali jugokomunisticki kadar Bude ozna..sa ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije