Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE POMOĆI

Vlada objavila kome će struja za lipanj biti besplatna na potresom pogođenom području

obnova
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
10.06.2021.
u 15:19

Također je Vlada na sjednici odlučila produžiti do 17.lipnja 2022. sufinanciranje najamnine za zamjenski stan

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku kako će za lipanj struja biti besplatna onima koji žive ili su bili nastanjeni u objektima sa žutim i crvenim naljepnicama na području dijelova Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije koji su stradali u potresu  te koji se nalaze u zamjenskom smještaju na navedenom području odnosno krajnjim kupcima na privremenom smještaju u kontejnerima i kontejnerskim naseljima.

Također će električna energija za lipanj biti otpisana i onima koji žive na području stradalom u potresu, a da su korisnici ili su članovi njihovog kućanstva korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja .

Hrvatska Vlada objavila je da se to odnosi na područja Grada Petrinje; Grada Gline; Grada Siska; Grada Hrvatske Kostajnice; Općine Lekenik; Općine Sunja; Općine Donji Kukuruzari; Općine Majur; Općine Dvor; Općine Topusko; Općine Gvozd; Općine Jasenovac; Općine Hrvatska Dubica, Općine Martinska Ves, Općine Pokupsko i Općine Kravarsko.

Također je Vlada na sjednici odlučila produžiti do 17.lipnja 2022. sufinanciranje najamnine za zamjenski stan za građane čije su nekretnine bile oštećene i označene oznakama N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije nakon potresa u ožujku i prosincu prošle godine. 

>> Pogledajte i ovaj video: Damir Vanđelić o planovima za daljnje rušenje i obnovu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije