Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNETOM DO SVECA

Vjernici se mole na internetu i zagovaraju se kardinalu Stepincu

Stepinac online molitva
Glas Koncila
17.02.2011.
u 12:17

Glas Koncila otvorio je mogućnost internetske molitve, zahvale i uslišanja hrvatskom blaženiku kojeg bi papa mogao proglasiti svetim

Kako se približava kanonizacija kardinala Alojzija Stepinca, tako rastu i molitve i zagovori tome hrvatskom blaženiku. Katolički tjednik Glas Koncila pokrenuo je prije desetak dana na svojim stranicama internetsku molitvu, uslišanje ili zahvalu bl. Alojziju Stepincu. Jednim klikom na spomenuti link vjernici mogu ostaviti svoje molitve i zagovore, što su dosad napravili deseci vjernika na najraznoraznije teme, od osobnih i intimnih zahvala do molitvi za vodstvo države i prosperitet Hrvatske.

Na stranicama Glasa Koncila koje su posvećene hrvatskom blaženiku mogu se naći i obilni podaci iz njegove biografije, virtualno razgledati spomen-zbirka s Kaptola, videozapis sa suđenja... Tu su i sve najnovije vijesti vezane uz proslavu Stepinčeva, ali i molitva za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca.

Kao što je poznato, papa Benedikt XVI. objavio je da će u sklopu svoga posjeta doći i pomoliti se na grobu kardinala Stepinca u zagrebačkoj katedrali, što mnogi tumače kao nadu da će papa za svoga posjeta Hrvatskoj proglasiti kardinala Stepinca svetim.

No, kauza za proglašenje svetim još nije gotova, premda ju je postulator kauze za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja predao u siječnju 2008. Kongregaciji za proglašenje blaženih i svetih predana je dokumentacija o tri čuda, koja se među brojnim drugima pripisuju zagovoru hrvatskog blaženika, a koja su nužna za njegovo proglašenje svecem Katoličke crkve.

Sva tri čuda obavijena su najstrožom tajnom i posjeduju egzaktnu medicinsku dokumentaciju, no za jedno je "procurila" navodna informacija da je riječ o djevojčici koja je rođena bez ijedne kapi krvi, ali je po zagovoru blaženog kardinala ostala živa.

Serioznost postulatora dr. Batelje, dakako, ne dopušta nikakve komentare i nagađanja, baš kao i tijekom cijeloga postupka beatifikacije koji je on vodio savršenom preciznošću.

Prikupljenu dokumentaciju analizirali su stručnjaci Kongregacije, a jedan njezin dio ostavljen je i u Papinskom zavodu Germanicum, gdje je dan prije službene predaje mons. Batelja održao predavanje o bl. Alojziju Stepincu, koji je u tom zavodu proveo sedam godina. Mons. Batelja rekao je da su Stepinčevi kolege iz Germanicuma već tada vidjeli u Stepincu zrelu svećeničku osobu, uzor u studiju i duhovnom životu te su smatrali da je prožet snažnom muževnom pobožnošću. Nedavno su, mnogi od njih biskupi, svojim svjedočanstvima znatno pridonijeli njegovu proglašenju blaženim, rekao je Batelja, o čemu je prije dvije godine izvještavala Ika.

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:00 17.02.2011.

i posle ce neko da me ubedjuje da vatikan nije idejni tvorac i direktni nalogodavac holokausta,put nacista prema juznoj americi vodio je preko vatikana...covek koji je bio licni prijatelj ante pavelica,dao ustasama blagoslov i podrzavao ustaski rezim koji je doneo rasne zakone i sprovodio holokaust da bude svetac????raskol izmedju hriscanskih crkava i papine crkve se sve vise produbljuje,na zalost.

KU
kumpare
14:29 17.02.2011.

Pavelića trebalo bi čim prije proglasit svetim, on je stvarao čuda. Slao je ljude u raj kroz vrata, a oni su izlazili kroz dimnjak...

OG
Oger
16:05 17.02.2011.

Zasto su Stepinceva cuda obavijena tajnom? Isus je navodno isto radio cuda, a biblija se o tome raspisala kao zuta stampa, sve podatke navela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije