Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT HRVATSKE IT TVRTKE

Virtualno ronilačko iskustvo za koje treba samo mobitel

Seychelles in pictures
Foto: Valery Sharifulin/Newscom/PIXSELL
1/2
24.05.2021.
u 23:06

Projekt je osmišljen tako da doživljajima iz podmorja privuče posjetitelje iz cijelog svijeta te da ih potakne na ronjenje

Hrvatska IT tvrtka Novena sa šest partnera iz tri zemlje; Italije, Grčke i Crne Gore, u sklopu EU projekta iz programa COSME, osmislila je i oblikovala inovativni transnacionalni turistički proizvod i virtualno ronilačko iskustvo “Zaroni u prošlost”.

Projekt MeDryDive korištenjem pametnih telefona omogućuje doživljaj ronjenja kroz digitalne aktivnosti i aplikacije kreirajući tako virtualnu stvarnost istraživanja podmorja četiriju mediteranskih zemalja, a za prave ronioce i one koji se s tim iskustvom tek trebaju upoznati, kreirani su edukativni, informativni i zabavni sadržaji; virtualne (VR) i proširene (AR) stvarnosti, 3D modeli, videozapisi i igrice.

Projekt je osmišljen tako da doživljajima iz podmorja privuče posjetitelje iz cijelog svijeta te da ih potakne na ronjenje.

– Korištenje inovativnih tehnologija u turizmu na moderan način donosi promotivni sadržaj na naše pametne telefone i u našu svakodnevicu. Time se olakšava pristup svakom korisniku. Atraktivnim sadržajima pruža korisniku se pruža mogućnost da osjeti izvorno iskustvo i potakne ga da ga proživi i u stvarnosti. Posebno smo uživali u razvijanju interaktivnog multimedijskog rješenja te u prenošenju priče o potonulom brodu Gnalić, jednom od najvažnijih poslijesrednjovjekovnih nalazišta na Mediteranu koje se nalazi nedaleko Biograda na Moru, u virtualnu i proširenu stvarnost – rekao je direktor tvrtke Novena Ervin Šilić.

Sama je tvrtka, kako stoji na njezinoj internetskoj stranici, u protekle 24 godine stekla “bogato iskustvo u razvijanju multimedijalne prezentacije turističkih lokacija; gradova, pokrajina, muzeja, izložbi i spomenika kulturne baštine”.

 

Isprobali smo prvi hrvatski električni romobil: "Može potegnuti 25 km/h, a bez punjenja će Rolla prijeći do 50 kilometara"

Ključne riječi

Komentara 2

SI
sisavac
08:42 25.05.2021.

mislim da će naši dalmatinci ipak uspjeti u svom naumu, uzeti turistima novac, a da im uopće i ne dođu! kako je krenulo, uskoro će prodavati 'iskustvo' ljetovanja na jadranu, slati video, 3d prikaz apartmana, zvukove cvrčaka...

DH
dalibor.hren
07:13 25.05.2021.

Je li to ronjenje na dah?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije