Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vigilare: Milanović i zadnje trenutke mandata koristi za uvrede najvećih kršćanskih svetinja

Udruga Vigilare pokrenula je javnu e-mail prosvjednu akciju prema Vladi i uredu premijera kojeg su pozvali da se javno ispriča
24. rujna 2015. u 10:30 113 komentara 20560 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Udruga Vigilare priopćenjem je reagirala na izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj je Beograd, Budimpeštu i HDZ nazvao ''svetim trojstvom''.

– I posljednje tjedne mandata svoje administracije, još uvijek aktualni premijer Milanović iskoristio je da bi, u svojem poznatom lakrdijaško-uličarskom stilu, još jednom pokazao otuđenost od naroda na čijem je političkom čelu. Kao što je već, nažalost, postalo uobičajeno, premijer je svojom sramotnom dnevnopolitičkom retorikom zlouporabio medijski prostor za ponižavanje drugog i drugačijeg. Izjavom od srijede 23. rujna 2015. („…bez obzira na dreku Beograda, Budimpešte i HDZ-a, koji su sveto trojstvo…”) definitivno je prešao granicu i grubo uvrijedio najviše katoličko i kršćansko vjerovanje u Sveto Trojstvo, što se smatra – svetogrđem. Ponovnim upuštanjem u ono o čemu pojma nema, u maniri balkanskog šerifa, sramotno je pogazio vrijednosti mnogih hrvatskih građana i neodvojivi tisućljetni dio hrvatske kulture – vjeru – oštro ističe Vigilare koji je pokrenuo javnu e-mail prosvjednu akciju prema Vladi i uredu premijera kojeg su pozvali da se javno ispriča.

– Pozivamo sve ljude dobre volje koji poštuju svetinje drugih da se uključe u akciju slanja uljudnih e-mailova g. Milanoviću, tražeći najobičniju ispriku – navodi Vigilare.

Također tvrde da su ''posljednjih godina predstavnici Vlade svojim maćehinskim odnosom na račun hrvatskih građana višestruko kršili Zakon o suzbijanju diskriminacije'' te su najavili da će ''u vezi kršenja spomenutog zakona pravni tim Vigilarea poduzeti odgovarajuće korake''.

>> Milanović: Ova mjera je smiješna, mi ćemo na to odgovoriti

>> Milanović: Rekao sam Orbanu da ne brani kršćanstvo u moje ime

>> Udruga Vigilare napala Novosti zbog obrade hrvatske himne

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • kvocam:

    Još samo malo i riješit ćemo ga se zauvijek!

  • markro3:

    Tipičan komunist koji nema vrijednosti ni svetinje. Na svu sreću kraj im je na vidiku.

  • kvocam:

    Ne zna Milanović ništa drugo nego vrijeđati čitav hrvatski narod! Iz dana u dan!