Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržao Bernardića

Vidović: SDP će podržati samo cjelovitu Istanbulsku konvenciju

Franko Vidović
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
15.03.2018.
u 19:50

Rekao je i kako je član SDP-a Mirando Mrsić uputio u proceduru Zakon o doprinosima koje je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno odbilo, te je pozvao Mrsića da taj zakon povuče iz procedure.

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Franko Vidović ponovio je u četvrtak, da će ta stranka podržati samo cjelovitu Istanbulsku konvenciju, ustvrdivši kako je 'sve drugo licemjerno uključujući i financijske ograde'.

"Stav SDP-a je da neće polovično podržati Istanbulsku konvenciju nego jedino cjelovito. Sve drugo je licemjerno uključujući i financijske ograde. Ili ćemo usvojiti konvenciju u potpunosti ili je nećemo podržati uz ograde", izjavio je Vidović nakon večerašnje sjednice Predsjedništva SDP.

Rekao je kako je o Poslovniku Hrvatskog sabora u tijeku dogovor s partnerima, da je ta stvar u proceduri, a SDP će stajalište donijeti nakon razgovora.

"Ono što je karakteristično za prijedlog koji su uputili vladajući, to je da on suzbija mogućnost govora u Saboru. No, postoje i druge odredbe te ćemo vidjeti što će pregovarači dogovoriti", dodao je Vidović.

Rekao je i kako je član SDP-a Mirando Mrsić uputio u proceduru Zakon o doprinosima koje je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno odbilo, te je pozvao Mrsića da taj zakon povuče iz procedure.

Pogledajte i što je o Istanbluskoj konvenciji govorio Davor Bernardić:

Komentara 12

DR
droza
20:39 15.03.2018.

Koja su to govna, to nema nigdje. Njihova vlada gotovo 3 godine nije ratificirala ovu konvenciju, a to odugovlačenje pravdali su upravo financijama. Sada postavljaju ultimatum kako neće podržati ratifikaciju ukoliko bude bilo kakvih ograda, uključujući i baš te, financijske. Doista su si sami krivi što polako odlaze u ropotarnicu povjesti.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:00 15.03.2018.

Pa vi ste strijeljali homoseksualce, a sad glumite dobričine.

KR
kruti208
20:14 15.03.2018.

e baš fino, znači da će ta GADOST biti odbijena!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije