Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u SAD-u

VIDEO Zastrašujući prizori: Zapalio se vlak na mostu, putnici panično razbijali prozore i skakali u rijeku

Evakuacija putnika iz vlaka
Foto: REUTERS
1/3
22.07.2022.
u 09:01

Plamen i dim zahvatili su prvi vagon vlaka oko 6.45 ujutro dok je vozio prema stanici u Somervilleu. Putnici su od panike iskakali kroz prozore, a neki su skočili u rijeku.

Na mostu rijeke Mystic River u Bostonu zapalio se vlak. Putnike, kojih je bilo oko 200, uhvatila je panika te su razbijali prozore kako bi iskočili kroz prozor. Do požara je došlo nakon što se zapalio glavni vagon zbog kvara. 

Na videosnimkama s društvenih mreža vidi se kako putnici bježe kroz prozore i silaze s vlaka, a neki su i skakali s mosta u rijeku. 

Putnici su opisali kako su čuli jaku eksploziju ili prasak, a zatim je dim ispunio vagon. Nastala je panika i ljudi su pokušali otvoriti vrata te su razbijali prozore kako bi izašli na tračnice. No nekima ni to nije ulijevalo dovoljno sigurnosti pa su skakali u rijeku.

"Bila sam jako uplašena. Nismo imali pojma što se događa. Mislila sam da sam sigurnija ako skočim nego ako hodam prugom", rekla je jedna od putnica koja je skočila u rijeku.

Skakali su i drugi, a neki su ih pokušavali spriječiti. "Jedna je žena vikala: 'Ne, ne, nemoj to raditi. Nemoj skakati.' Gledamo u vodu i vidimo ženu koja je skočila s mosta i otplivala. Srećom, nitko se nije utopio.''

Generalni direktor javnog prijevoza MBTA Steve Poftak ispričao se putnicima zbog incidenta, a nesreću je nazvao zastrašujućim događajem. Na konferenciji za novinare rekao je kako je uzrok bio komad metala na sporednom kolosijeku koji se olabavio i došao u kontakt s drugom tračnicom kroz koju je tekla struja.

"Vidio sam kako se vlak prvo zaustavio, zatim je počelo iskriti, a onda je krenuo požar koji je potpuno progutao prvih par metara vagona iza vozača. Zatim se dim proširio cijelim vlakom. Niste mogli vidjeti vlak od dima", kazao je jedan od svjedoka koji je sve promatrao iz obližnjeg hotela. 

Nijedan putnik nije ozlijeđen tijekom evakuacije. Oštećeni vlak odvezen je u spremište u Wellingtonu na daljnji pregled. Obaviještene su i savezne službe za prijevoz te je pokrenuta istraga.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:18 22.07.2022.

Zašto su skakali u rijeku? Most je dostatno širok i siguran. Je li riječ o panici ili privlačenju pozornosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije