Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blizu okupiranog Krima

VIDEO Ukrajina se pohvalila uspjehom: Pomorskim dronovima uništen ruski brod u Crnom moru

potopljeni ruski brod
Foto: Telegram/Screenshot
1/17
14.02.2024.
u 10:15

Kijev koristi bespilotne pomorske letjelice opremljene eksplozivima kako bi napadao ruske brodove u pokušaju da ih izbaci iz zapadnih dijelova Crnog mora, čime bi se otvorio koridor za brodove za ključnu izvoznu rutu

Ukrajinske snage uništile su u srijedu ruski desantni brod Cezar Kunikov u Crnom moru blizu okupiranog poluotoka Krima, objavila je kijevska vojska. Ukrajinski medij objavio je nekoliko videa koji prikazuju dim kako se podiže nad morem blizu južne obale Krima te helikoptere kako lete.

"Ukrajinske oružane snage, zajedno s obavještajnom jedinicom ministarstva obrane, uništili su desantni brod Cezar Kunikov. U trenutku udara bio je u ukrajinskim teritorijalnim vodama blizu Alupke", napisala je vojska na komunikacijskoj platformi Telegram.

Rusija nije odmah komentirala događaj, no ranije je rekla da je uništila šest bespilotnih letjelica u Crnom moru.

VIDEO Potopljeni ruski brod

Ukrajinska vojnoobavještajna služba je rekla da je ruski vojni brod napadnut pomorskim dronovima.

Kijev koristi bespilotne pomorske letjelice opremljene eksplozivima kako bi napadao ruske brodove u pokušaju da ih izbaci iz zapadnih dijelova Crnog mora, čime bi se otvorio koridor za brodove za ključnu izvoznu rutu. Ukrajinske krstareće rakete su u prosincu pogodile drugi veliki ruski desantni brod na Krimu.

GALERIJA Rat dronovima u Ukrajini: Piloti mogu i gledati prijenos uživo s ugrađene kamere

potopljeni ruski brod
1/12

Komentara 1

Avatar Moloh
Moloh
11:12 14.02.2024.

Ruska flota podmorskih brodova je sve veća..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije