Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO MINISTAR

VIDEO Tragedija u Grčkoj: U padu kanadera poginula dvojica pilota

Firefighting plane crashes as a wildfire burns in Evia
Foto: STELIOS MISINAS/REUTERS
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.07.2023.
u 18:11

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis upozorio je da predstoje teški dani u vrijeme kada katastrofalni požar uništava domove i tisuće turista sili na evakuaciju

Kanader koji je gasio požar u Grčkoj srušio se u utorak poslijepodne. Lokalni mediji pišu kako se nesreća dogodila kod grada Karystosa na otoku Evia i to za vrijeme televizijskog prijenosa. Ministar obrane Grčke Nikos Dendias potvrdio je da su dvojica pilota poginula u nesreći.

"Naše su misli s njihovim obiteljima i kolegama, kojima izražavamo najiskreniju sućut", naveo je te najavio trodnevnu žalost u oružanim snagama. Naglasio je kako su piloti izgubili živote dok su štitili živote i imovinu građana, kao i grčki okoliš, prenosi Sky News

Strava u Grčkoj: Kanader se srušio na požarištu, spasilačke službe jure prema mjestu nesreće

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis upozorio je da predstoje teški dani u vrijeme kada katastrofalni požar uništava domove i tisuće turista sili na evakuaciju. Državna televizija ERT prikazala je snimku kanadera koji ispušta vodu na požar, nakon čega je pao i zapalio se. Dvojica pilota pripadaju grčkim zračnim snagama, navodi se u informacijama Ministarstva obrane koje je navela televizija.

Stotine vatrogasaca, potpomognuti snagama iz Turske i Slovačke, pokušava od srijede suzbiti požare na Rodosu. U više izvanrednih letova vlasti će evakuirati turiste. Mitsotakis je u utorak rekao da će predstojeći dani biti teški, a uvjeti će se možda poboljšati nakon četvrtka.

VEZANI ČLANCI:

"Svi čuvamo stražu", rekao je. "S obzirom na ono s čime se suočava cijeli planet, posebno Mediteran koji je žarište klimatskih promjena, ne postoji čarobni obrambeni mehanizam. Da postoji, primijenili bismo ga", dodao je. Prema procjeni znanstvenika objavljenoj u utorak, klimatske promjene izazvane ljudskim djelovanjem imaju "apsolutno golemu" ulogu u ekstremnim toplinskim valovima koji su ovog mjeseca zahvatili Sjevernu Ameriku, južnu Europu i Kinu.

Tužitelj na Rodosu pokrenuo je istragu o uzrocima požara te spremnosti i reakciji vlasti, objavila je državna televizija ERT. Dosad je izgorjelo deset posto površine otoka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije