Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA IZ 2015.

VIDEO Srbijanska premijerka šokirala izjavom: 'Ta beba bi svakako preminula'

Beograd: Zastupnici s porukama  na  zasjedanju Narodne skupštine
Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL
1/3
28.06.2023.
u 11:10

Da u to vrijeme nije podignut taj helikopter da pokuša spasiti tu bebu, ta bi beba svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe +, rekla je Brnabić i time zgrozila korisnike Twittera

Srbijanska premijerka Ana Brnabić svojoj je izjavom u Skupštini Srbije izazvala lavinu komentara kada je komentirala pad transportnog helikoptera Mi-17 koji se srušio 13. ožujka 2015. godine u Surčinu, a u kojem je poginulo sedam osoba. Naime, helikopter je prevozio životno ugroženo dijete iz Novog Pazara, a među poginulima su bili dva pilota, zastavnik, mehaničar, liječnik, anesteziollog i bolesno dijete. 

- Ta helikopterska nesreća, koja zaista baš nema nikakve veze s ovom točkom dnevnog reda, ali je dosad tri puta spomenuta… Da vam kažem, znate što je isto nedostatak odgovornosti i integriteta? Da u to vrijeme nije podignut taj helikopter da pokuša spasiti tu bebu, ta bi beba svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe - rekla je u Skupštini Ana Brnabić tijekom rasprave o smjeni ministra unutarnjih poslova Bratislava Gašića koji je u vrijeme nesreće bio ministar obrane. 

 

Njezina izjava brzo se proširila Twitterom te je zgrozila mnoge. 'Monstruozno, paušalno, primitivno, bezdušno, hladnokrvno, skandalozno...', 'Bez srama, bez blama', 'Ova žena svaki dan probija dno bezobrazluka i pokvarenjaštva, zlo', samo su neki od brojnih komentara.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon nesreće, u Srbiji se vodila rasprava zbog čega je helikopter, uprkos složenim meteorološkim uvjetima, pokušao sletanje na civilni, a ne na vojni aerodrom u Batajnici ili heliodrom kod Vojnomedicinske akademije na Banjici kao i tko je odlučio da se leti za Beograd, a ne za Kragujevac, Niš ili Kraljevo. Više javno tužiteljstvo u Beogradu, petnaest mjeseci nakon pada, priopćilo je da neće biti pokrenut kazneni postupak protiv osoba koje sudjelovale u pripremi i izvršenju zadatka, pisala je Nova.rs.

VIDEO Prosvjed u Srbiji

Komentara 7

DU
Deleted user
17:14 28.06.2023.

I Svrbija propada, ma šta šalju zastavnika, nekad je išao na odgovornu dužnost zastavnik prve klase

PI
pivodavac
11:52 28.06.2023.

Da kojim slučajem ima svoju bebu, nebi tako pričala ili pričao

EB
EBERT
14:57 28.06.2023.

Koza mi se najezi po takvim komentarom jedne osobe. Dali bi i ona ubijena djeca tato i tako umral da nisu poubijana?Sramotno i bez trunke emocije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije