Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu znali tko je

VIDEO: 'Još je živ!' Libijci pokušali spasiti američkog veleposlanika

walkman1
Foto: AFP
1/2
18.09.2012.
u 08:02

– Ovaj čovjek je živ. Maknite se s puta i iznesite ga van. Maknite se, maknite se, još je živ – čuje se na snimci kako nekolicina okupljenih komentira, a ubrzo i ostatak okupljenih izvikuje: – Živ je, živ je! Bog je velik

Američki veleposlanik Chris Stevens koji je ubijen u napadu na veleposlanstvo u Bengaziju s još trojicom Amerikanaca zapravo je u trenutku kada su mu Libijci priskočili upomoć bio živ.

U kratkom videu koji je objavljen na internetu jasno se vide ljudi koji su se okupili oko prostorije u kojoj su ležala tijela četvorice ubijenih. – Nitko od njih nije znao da je u prostoriji i veleposlanik, ali vrlo su brzo shvatili da jedan od četvorice još diše iako mu je lice bilo čađavo i izgledao je paralizirano – objasnio je svjetskim medijima jedan od očevidaca.

– Kunem se da je mrtav – kazao je jedan od okupljenih muškaraca, donosi NY Times, a u istom trenutku drugi mu viče: –  Iznesi ga van čovječe, iznesi ga van!

– Ovaj čovjek je živ. Maknite se s puta i iznesite ga van. Maknite se, maknite se, još je živ – čuje se kako nekolicina okupljenih komentira, a ubrzo i ostatak okupljenih izvikuje: – Živ je, živ je! Bog je velik.

Nakon što su zaključili da je živ, okupljeni su Stevensa automobilom odvezli u bolnicu jer vozila hitne pomoći nije bilo u blizini, a trojica muškaraca koja su u trenutku napada bila s njim u prostoriji preminula su na mjestu.

Američki predsjednik Barack Obama obećao je da će ubojice američkog veleposlanika biti izvedeni pred lice pravde te naglasio kako SAD poštuje vjerske slobode.

>>Američki ratni brodovi na putu za Libiju, u akciji i bespilotne letjelice

Komentara 14

DU
Deleted user
09:02 18.09.2012.

ovaj svijet ne razumije niti dragi bog,

MA
manojlovic
10:14 18.09.2012.

nema vecih smradova od ovih sto prikazuje video to su djukci najveci smradovi spalit zive ljude pa gde to ima.....pa gde to ima.....

T1
t111
08:40 18.09.2012.

mene plasi ovaj fanatizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije