Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjera za ubojicama

Američki ratni brodovi na putu za Libiju, u akciji i bespilotne letjelice

američka mornarica,američka vojska,američka zastava
Reuters/PIXSELL
13.09.2012.
u 09:32

Razarači su opremljeni projektilima tomahawk koji su spremni na ispaljivanje na znak predsjednika Obame

Američki dužnosnici izvijestili su da je Pentagon poslao dva ratna broda na libijsku obalu nakon napada na konzulat SAD-a u Benghaziju u kojem je ubijen veleposlanik Chris Stevens i još trojica njegovih zaposlenika. SAD je ranije javio kako u Libiju šalje 50 pripadnika elitnih marinskih postrojbi kako bi pojačali osiguranje u diplomatskim institucijama.

U potrazi za ubojicama veleposlanika aktivirane su i bespilotne letjelice.

>> Napadnuto i veleposlanstvo SAD-a u Sani, prosvjednici pale zastave

Brod Laboon pozicionirao se u srijedu, dok je McFaul na putu te bi u Libiji trebao biti za koji dan. Izvori kazuju da su razarači opremljeni projektilima tomahawk koji su spremni na ispaljivanje na znak predsjednika Baracka Obame koji se zakleo da će odgovorni za napad na konzulat biti privedeni pravdi. Poručio je i kako ovaj incident neće prekinuti veze između SAD-a i Libije.

– Nikakav čin nasilja neće dovesti u pitanje odlučnost SAD-a. Nećemo biti zastrašeni, i dalje ćemo ustrajati jer nas svijet treba. Mi smo jedina neophodna sila na svijetu – poručio je Obama iz Las Vegasa.

Stevens i trojica zaposlenika konzulata poginuli su zbog nereda uzrokovanih gnjevom stanovništva nakon prikazivanja filma "Nevinost muslimana" Sama Bacilea, izraelskog redatelja s kalifornijskom adresom, u kojemu se muslimanski prorok Muhamed prikazuje kao zlostavljač djece. U međuvremenu su reagirali i glumci i filmska ekipa koji tvrde da su im producenti lagali te da zbog drastičnih promjena u scenariju nisu bili svjesni konačne uvredljive poruke filma.

Komentara 250

ME
Mount ElbrUs
12:28 13.09.2012.

13.09.2012. u 12:20h intimus500 je napisao/la: ......... samo ti z******** nitko od Hrvata se ne vaca na te fore....mnogi Hrvate drze na zidu americku ili britansku zastavu...vecina Hrvata su anacionalna...politicari izdajnici...a heroji u Haagu...vanjski poslovi i vojska se upravljaju iz Washingtona...a hrvatska puska o hrvatskom ramenu i hrvatska kuna u hrvatski djep obmana..... Neki hrvati se identificiraju s Amerikom a drugi s zidovima, treci s Rusijom, cetvrti s Iranom, peti s Europm....Hrvatska je americki satelit...a ti o slobodi kao kurwa o novcu..kao sto se nece nikad kurwa obogatiti u svom poslu tako ni mi necemo nikad biti slobodni bez novaca...a sve ostalo je tlapnja.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
12:29 13.09.2012.

13.09.2012. u 12:23h intimus500 je napisao/la: ma slažem se ja s tobom .. ali poanta je u tome da u takvim društvima ne možeš znati koliko je za a koliko protiv .. :::::::::::::::::: Upravo zato što ne znaš koliko je za a koliko je protiv se nitko i nema pravo uplitati u unutarnja pitanja države... Isti scenarij primjenjuju na Siriju, kao što sam već jednom rekao da Assad nema podršku naroda, jer i vojsku na kraju krajeva čini narod, on bi odavno bio svrgnut, posebno uz toliku pomoć zapadnog režima.....također u Libiji da nije došlo do zračnih napada, ona šačica "pobunjenika bi bila pregažena u roku 2 dana, kao što je i bila na kraju krajeva, dok nisu počeli napadi iz zraka..... S druge strane, imamo primjer u kojemu narodu Rumunjske nije bila potrebna "strana intervencija" da skine diktatora....jednostavno zato jer ga NAROD nije želio

OB
-obrisani-
12:27 13.09.2012.

13.09.2012. u 12:22h Alfons_x je napisao/la: Znaš li da je svaki nakon ženidbe kao poklon dobivao stan? ... da,ukoliko je bio iz pukovnikovog plemena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije