Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiv prizor

VIDEO 'Hajde, maleni i pazite na aute': Mama jarebica vodi svoj pomladak uz prometnu cestu

Foto: Dalmacija Danas
25.05.2023.
u 14:57

Na snimci se vidi jarebica koja uz asfaltiranu cestu vodi svoje potomstvo, prije nego nestanu u žbunju.

Oprezna mama vodila je pokraj ceste svoje malo jato. Usmjeravala ih je da ne zalutaju na cestu i da što sigurnije dođu do svog cilja. Hodali su uz prometnicu, a onda u jednom trenu nestali u žbunju. Vidi se to na videu kojeg je čitatelj poslao portalu Dalmacijadanas. Jarebice su često na meti lovaca, no kako i ova majka ne bi postala plijen, čitatelj koji ju je snimio iz svog automobila ne želi otkriti gdje je snimka nastala.

Jarebice su ptice iz porodice fazana. Prema enciklopedija.hr. Jarebica kamenjarka (Alectoris graeca), plavosiva je ptica planinskih kamenjara koja živi u planinama Europe i Azije. U Hrvatskoj na kršu u obalnome području. Najbliži im je srodnik prepelica (Coturnix coturnix).

Ključne riječi

Komentara 2

LO
Lolita3
16:09 25.05.2023.

Prekrasno. Hvala kolegi čitatelju na snimci i još više na neotkrivanju mjesta.

DU
Deleted user
15:55 25.05.2023.

Želim im puno sati, dana, mjeseci,,,,,,,,,letenja i ostalih ptičjih zanimacija, i da budem iskren žalim što je jako teško biti vegetarijanac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije