Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katarina Miličević:

VIDEO 'Drugi su nas prepoznali kao turističku destinaciju koja stvara nove vrijednosti'

Hrvatska kakvu trebamo
Foto: Screenshot VL
1/2
04.03.2019.
u 11:25

– Ne trebamo biti kritični prema sebi, mnogo toga smo napravili, mlada smo turistička destinacija i ne možemo očekivati da se sve promjene dogode u kratkom vremenu – rekla je Miličević

Direktorica tvrtke thinktourism Katarina Miličević održala je tematsko izlaganje o turizmu na današnjoj Večernjakovoj konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo".

– Oduševilo me da je u zadnjih 10 godina Hrvatska napravila toliko dobroga u razvoju turizma da su nas drugi prepoznali kao turističku destinaciju koja radi i stvara potpuno nove vrijednosti – rekla je Miličević.

Pogledajte izlaganje:

Naglasila je da još uvijek dominira ljetni odmorišni turizam, ali da je jako veseli da je jedan hrvatski turistički proizvod uvršten među 19 najboljih turističkih doživljaja prema glasovima turista diljem svijeta – Game of Thrones Walking Tour po Dubrovniku. Rekla je da svakodnevno svjedoči da naši turistički djelatnici vrlo uspješno rade.

– Kad sam prije dvije godine govorila o ovoj temi, i tada je naš proizvod imao visoku ocjenu. Danas bih kratko htjela naglasiti da su najbolje ocijenjeni elementi ponude u Hrvatskoj ljepota prirode, krajolika, ljubaznost djelatnika... – rekla je Miličević. Cijena i sigurnost nove su konkurentne prednosti Hrvatske, istaknula je također.

– Podiže se naša vrijednost za novac – rekla je Miličević. Rekla je i kako nije tajna da je upravo turizam pridonio postizanju međunarodne prepoznatljivosti Hrvatske kao države. Uz prirodne ljepote sve značajniji utjecaj imaju kultura, rekreacija, gastronomija i kvalitetan smještaj.

– Moramo više komunicirati kvalitetu naše gastronomske ponude i cjelokupnog prostora na kojem se odvija naš turistički proizvod – rekla je Miličević.

– Ne trebamo biti kritični prema sebi, mnogo toga smo napravili, mlada smo turistička destinacija i ne možemo očekivati da se sve promjene dogode u kratkom vremenu – rekla je Miličević.

Pogledajte i obraćanje premijera Plenkovića na konferenciji:

Komentara 3

DU
Deleted user
13:07 04.03.2019.

da nam Bog nije dao sunce i more, davno bi propali sa ovim zimmer frei turizmom. Gosti nemaju gdje potrošiti novce

SE
serđo12
11:41 04.03.2019.

Tko priča o turizmu u RH očito nije bio ni u LONDONU,Parizu Pragu,njih za razliku od nas nisu uspjeli zavaditi,a zna se dobro tko !

DO
doktorica
13:01 04.03.2019.

da nema malih iznajmljivača ništa od našeg turizma,stranci baš nemaju povjerenja u agencije.Zato i žele uništiti male iznajmljivače jer su velika konkurencija hotelskom turizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije