Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Veliki uspjeh: Tonino Picula je najutjecajniji hrvatski zastupnik u EU parlamentu

Riječ je o dužnosti na kojoj Picula u ime Europskog parlamenta pokriva sve teme koje se tiču odnosa Europske unije i Sjedinjenih Država.
13. listopada 2020. u 17:59 0 komentara 736 prikaza
Tonino Picula
Foto: Ured Tonina Picule
Pogledajte galeriju 1/3

Europska neprofitna organizacija VoteWatch Europe proglasila je Tonina Piculu najutjecajnijim hrvatskim zastupnikom u Europskom parlamentu temeljem podataka Influence Indexa 2020, priopćeno je u utorak iz ureda zastupnika Picule.

Tonino Picula Lukašenkov režim Picula: Sankcije prema odgovornima za nasilje u Bjelorusiji ne smiju se odgađati

"Kao zastupnik, svojim angažmanom stalno se trudim afirmirati pozitivne europske vrijednosti suradnje i solidarnosti u svim temama, od stabilnosti Hrvatskoj i EU najbliže regije zapadnog Balkana, preko tema energetske tranzicije, kako otoka, tako i Unije u cjelini, pa sve do tema odnosa Europske unije i SAD-a", rekao je Picula tim povodom, navodi se u priopćenju.

Izjavio je da vjeruje kako Hrvatska može biti jaka samo u jakoj i socijalnoj EU, koja razumije i pomaže oblikovati svijet oko sebe na pozitivan način, promičući mir, stabilnost i blagostanje.

Tonino Picula glasovao je na biračkom mjestu u Laginjinoj ulici na izborima za Europski parlament. Jedan od inicijatora Picula: Zemljama zapadnog Balkana hitno omogućiti širenje EU fondova u borbi protiv koronavirusa

"Siguran sam da je ovako visokom rangiranju pridonio i moj rad na konkretnim EU agendama, poput zelene tranzicije, digitalne transformacije, posebice u uspješnoj energetskoj tranziciji hrvatskih otoka, što nas ističe i u EU kontekstu. Drago mi je da je Vote Watch prepoznao moj i angažman mojih najbližih suradnika", smatra Picula.

Kako stoji u izvješću, Picula je prvo mjesto zavrijedio temeljem funkcija koordinatora vanjskih poslova za svoju političku skupinu u EP-u, Progresivni savez socijalista i demokrata (S&D), zatim izradom važnih izvješća, poput godišnjeg izvješća o napretku Crne Gore i preporuka institucijama EU-a za zapadni Balkan, a obnaša i dužnost predsjednika Međuskupine Europskog parlamenta za mora, rijeke, otoke i priobalna područja.

Međuparlamentarna konferencija o sigurnosnoj i obrambenoj politici u hotelu Westin IZJAVE BEZ DOKAZA Picula odgovara Brnabićki koja ga je optužila da raspiruje nerede po Srbiji!

Zahvaljujući stručnosti u vanjskim poslovima, u lipnju ove godine imenovan je i stalnim izvjestiteljem Europskog parlamenta za odnose sa SAD-om. Riječ je o dužnosti na kojoj Picula u ime Europskog parlamenta pokriva sve teme koje se tiču odnosa Europske unije i Sjedinjenih Država.

Isti je think tank nedavno Piculu proglasio i drugim najutjecajnijim europskim zastupnikom u području vanjskih poslova, podsjeća se u priopćenju.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.