Naslovnica Vijesti Hrvatska

Veliki dan sporta Plazma sportskih igara mladih održan u Križevcima

Više od 400 učenika osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima okupilo se u petak kako bi obilježili Plazma sportski dan u svojoj školi.
12. listopada 2018. u 14:13 0 komentara 36 prikaza
Plazma Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih
Pogledajte galeriju 1/15

Sportsko- zabavni program uključio je i svečanu dodjelu nagrada svim učenicima koji su u protekloj školskoj godini predstavljali školu na različitim sportskim natjecanjima. Koliko su male Križevčanke i Križevčani uspješni pokazuje i podatak da su sudjelovali u mnogobrojnim sportskim natjecanjima i ostvarivali odlične rezultate: osim na Plazma Sportskim igrama mladih uspješno su sudjelovali i na državnom prvenstvu Školskih sportskih društava u krosu, atletici, 3kros, poluzavršnom državnom natjecanju u košarci, odbojci, rukometu, te karateu.

Sportske igre mladih ZAVRŠNICA U SPLITU Sportske igre mladih 2018. okupile 170 tisuća djece!

Nagrade su im predali gospodin Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije, gospodin Danijel Šaško, zamjenik gradonačelnika grada Križevci, gospodin Dražen Bokan, ravnatelj škole i gospodin Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Nakon dodjele uslijedila su sportska natjecanja na kojima sudjelovali predstavnici škole iz redova od prvog do četvrtog razreda, ali i zamjenik župana zamjenik gradonačelnika koji su se s djecom natjecali u potezanju užeta.

''Koprivničko-križevačka županija podržava sport, posebno kod mlađih dobnih kategorija. Bavljenje sportom je vrlo važno za razvoj djece tako da podržavamo sve sportske aktivnosti, a posebno Plazma Sportske igre mladih''- izjavio je gospodin Ljubić.

Nakon potezanja užeta uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici u kojima su sudjelovali i nastavnici, a pune tribine zdušno su navijale za svoje predstavnike i degustirale Plazma proizvode.

Sportske igre mladih U SAVUDRIJI Održana završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru

Nakon sudjelovanja u potezanju užeta s najmlađim sugrađanima dogradonačelnik Šaško je izjavio:

''Grad Križevci već godinama surađuju s Plazma Sportskim igrama mladih, suradnja je vrlo korektna i tako ćemo i nastaviti i slijedeće godine. Puno ulažemo u sport, u ukupnom zbroju u iznosu od 2 milijuna kuna''.

Plazma Sportske igre mladih već 22. godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Sportske igre školaraca u Vinkovcima Školski sport U Vinkovcima se okupio 812 malih sportaša u pet sportova

''Plazma Sportske igre mladih ponose se svojom dugom tradicijom organiziranja sportskih natjecanja za djecu i mlade, a za novu sezonu najavljujemo i program Erasmus+ Europske unije kojim ćemo organizirati edukativni program koji će uključiti lokalne škole. Naš pokrovitelj je i Središnji državni ured za šport koji je pripomognuo da su i ove godine sve aktivnosti u potpunosti bile besplatne za sve sudionike, što ne bi bilo moguće bez potpore naših partnera i sponzora. Više od 1.500.000 djece u protekle 22. godine su naša radost i snaga i obveza da svake godine sustav natjecanja i događanja podignemo na još višu razinu, a posebnu pozornost stavljamo na aktivnosti s lokalnim zajednicama i suradnjama. Kao primjer istaknuo bih podršku i odličnu suradnju s Koprivničko- križevačkom županijom na čelu sa županom Darkom Koren, gradom Križevci i gradonačelnikom Mariom Rajn, te osnovnom školom Ljudevita Modeca s ravnateljem Draženom Bokan. Obveza je svih nas da svakom djetetu omogućimo doticaj s bavljenjem sportom i sportskim načinom života i zato veliko hvala i djeci i svim partnerima ''- izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih ZAPALJEN PLAMEN Regionalno otvorenje Sportskih igara mladih okupilo više od 10.000 djece
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.