Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA U SPLITU

Sportske igre mladih 2018. okupile 170 tisuća djece!

Sportske igre mladih
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/4
29.08.2018.
u 00:30

Ove su godine Igre srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirala su se sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji koja su okupila više od 170.000 sudionika.

Više od 1000 mladih sportaša iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije okupilo su se u Splitu na međunarodnoj završnici najmasovnijeg amaterskog sportskog događanja u Europi – Sportskih igara mladih.

Kruna uspješne sezone proslavljena je na prepunoj splitskoj rivi na ceremoniji zatvaranja uz izravan televizijski prijenos na N1 televiziji u sve tri zemlje. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Ono što je bitno naglasiti jest da je sudjelovanje na Igrama za svu djecu besplatno.

Djecu usmjeriti u sport

Ove su godine Igre srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirala su se sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji koja su okupila više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njihovi sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 22 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Sportske igre mladih
1/4

Podršku Plazma Sportskim igrama mladih na rivi došli su pružiti mnogobrojni poznati sportaši i osobe iz javnog i poslovnog života regije, a uz izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića našla su se i dva bivša izbornika – Slaven Bilić i Igor Štimac.

– Drago mi je da sam bio dio manifestacije koja je okupila više od 170 tisuća mladih. Bitno je da se djeca druže, igraju i da se od malih nogu bave sportom jer nema ništa ljepše od toga. Tu cirkulira puno mladih sportaša, a siguran sam da će neki od njih jednog dana postati hrvatski reprezentativci – poručio je Zlatko Dalić.

Najveći interes, uz Zlatka Dalića, izazvao je dolazak sportske veličine i najdugovječnijeg ambasadora Plazma Sportskih igara mladih Predraga Mijatovića.

– Ovo je stvarno nevjerojatan projekt, ove godine sudjelovalo je 170.000 djece, a moj je zadatak kao ambasadora da ih podržim koliko mogu i svojim dolaskom kad god sam u mogućnosti. Ovakve pozitivne projekte treba gajiti jer djecu treba usmjeriti prema sportu – poručio je bivši napadač Real Madrida.

Svoju podršku malim sportašima videovezom iz Madrida uputio je i najbolji nogometaš Svjetskog prvenstva Luka Modrić, a sudionike iz cijele regije pozdravili su i Nemanja Matić i Miralem Pjanić.

Enis Bešlagić, proslavljeni glumac i veliki prijatelj Plazma Sportskih igara mladih, na završnici u Splitu našao se u ulozi suca u disciplini potezanje konopa.

Nisu opterećeni prošlošću

– Predivno mi je da sport okupi mlade s ovih prostora, to su neke nove generacije koje dolaze, koje nisu opterećene prošlošću. Predivno je da ta priča dolazi iz Splita i nadam se da će postati svjetska priča – poručio je Bešlagić.

Proglašeni su i ukupni pobjednici međunarodne završnice. Prvo mjesto osvojile su ekipe iz Hrvatske, nakon čega slijede Srbija te Bosna i Hercegovina. Prelazni pehar zemlje s najviše osvojenih medalja gospodinu Tihomiru Gudiću, izvršnom direktoru Plazma Sportskih igara mladih, uručio je Predrag Mijatović.

Ključne riječi

Komentara 1

PO
pozornik66
09:59 29.08.2018.

Ko gura te igre i koja svrha je tih igara.Sve se plaća novcima poreznih obveznika iz hrvatske. Bolje da se dovedu dica hrvatske dijaspore iz Toronta, Chicaga, New Yorka i Europe nego ovo guranje drugog “brastva”

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije