Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Velika obljetnica Krijesnice – 20 godina udruge koju su gradili volonteri, donatori, tim udruge, roditelji i djeca Krijesnice

Udruga Krijesnica
Foto: Udruga Krijesnica
1/5
23.12.2020.
u 08:40

„Imamo rezultate i možemo biti ponosni.“- neke su od prvih riječi koje se mogu čuti u rođendanskoj video razglednici udruge Krijesnica, snimljenoj povodom obilježavanja 20 godina njezinog djelovanja.

Udruga Krijesnica je od prvog dana zamišljena kao mjesto gdje će roditelji, djeca i svi koji se obrate, a pogođeni su ovom temom, uvijek moći dobiti savjet, pomoć i podršku.  Senzibiliziranje javnosti, isticanje važnosti razumijevanja i podrške te pružanje psihološke i pravne pomoći djeci, mladima i obiteljima suočenima s malignom bolešću samo su neki od njezinih ciljeva.

Mirela Stanić Popović, izvršna direktorica udruge
Foto: Udruga Krijesnica
„Svatko od nas svojim znanjem, idejama, kontaktima i profesionalnošću u izvršavanju svakodnevnih obaveza, doprinosi razvoju Krijesnice na najbolji mogući način. Pred zaposlenicima Krijesnice izazovi i ciljevi visoko su postavljeni, no istovremeno oni uvijek imaju priliku za promišljanja i pronalaženja inovativnih rješenja. I to onda na najljepši način osjete korisnici naših programa.“, rekla je Mirela Stanić Popović, izvršna direktorica udruge.

Upravo od nje je krenula ideja za rođendansku video razglednicu u kojoj su predstavljene priče korisnika, volontera, medicinskog osoblja te članova i suradnika Krijesnice, koje potvrđuju važnost njezinog rada i utjecaj na živote mnoge djece, obitelji, ali i cijelog društva. Video priča s porukom zajedništva, podrške i razumijevanja je snimljena u uvjetima prilagođenima trenutnoj situaciji, režirao ju je Mario Kovač, a dostupna je na YouTube kanalu udruge. 

Uz rođendansku video razglednicu, povodom obilježavanja 20 godina rada, snimljeni su i pjesma i spot Čarolija Krijesnice koju izvode Nina Kraljić, Sonja Burić, dječji zbor Zagrebački anđeli i ženski zbor Ezerki, koja će također uskoro biti vidljiva, a posvećena je Mladima Krijesnice.

Foto: Udruga Krijesnica

Krijesnica je u 20 djelovanja postala velika obitelj koja dijeli zajednički cilj - unaprijediti kvalitetu života djece, mladih i obitelji součenih s oboljenjem od maligne boleste i pobrinuti se da u svakom trenutku imaju potrebnu podršku i pomoć. Članovi udruge su roditelji djece koja se liječe, roditelji čija su djeca završila liječenje i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti, mladi ljudi koji su tijekom djetinjstva prošli iskustvo liječenja maligne bolesti, a danas svojim iskustvom pomažu drugoj djeci i mladima kroz skupinu Mladi Krijesnice, liječnici, medicinsko osoblje, psiholozi, socijalni radnici, građani te volonteri bez kojih bi mnoge aktivnosti udruge bile nezamislive.

Snimanje pjesme Čarolija Krijesnice
Foto: Udruga Krijesnica

Volonteri su najbolji ambasadori udruge Krijesnica i njihov broj raste iz godine u godinu. Uključeni su u veliki broj aktivnosti, a u sklopu programa Mladi mentori odlaze na pedijatrijske hematoonkološke odjele u Zagrebu i provode slobodno vrijeme s djecom koja se liječe od malignih bolesti. Osim što razveseljavaju djecu svojim društvom, pomažu i roditeljima koji to vrijeme mogu iskoristiti za sebe.Volonteri Krijesnice su u najvećem broju studenti raznih pomagačkih usmjerenja koji prolaze posebnu višednevnu edukaciju, a udruga im osigurava redovitu superviziju i savjetovanje.

Ponosni smo što do sada imali dvoje volontera nagrađenih Volonterskim oskarom – Nikolinu Mock i Frana Markulina. Upravo zato što zaista cijenimo njihovo vrijeme, trud i zalaganje koje nam daruju, ove godine smo po prvi put organizirali dodjelu naših godišnjih nagrada volonterima za izniman doprinos u ovoj teškoj godini, prigodno nazvanu „Volonterska Krijesnica.“, rekla je Jelena Mažar Popović, suradnica u pripremi i razvoju projekata udruge.

Krijesnica svijetli 20 godina
Foto: Udruga Krijesnica

Krijesnica je tijekom 20 godina djelovanja provela brojne velike projekte, edukacije u obrazovnim ustanovama i rehabilitacijske kampove za djecu te riješila mnogo pravnih i tehničkih problema s kojima su se roditelji i djeca susretali tijekom liječenja. Svojim je dosadašnjim radom obuhvatila više od 1500 izravnih i višestruko veći broj neizravnih korisnika, a u skoroj budućnosti planira snažniji iskorak u zagovaračke projekte, intenzivnije suradnje s drugim udrugama te umrežavanje na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

Njezina zajednica svakim je danom sve veća kao i izazovi s kojima se susreće, a ukoliko i vi želite postati malo svjetlo nade, na http://krijesnica.hr/ saznajte kako i pridužite se!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije