Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokada imovine

V. Cetinski ostala i bez kuće koju joj je dužnik prepisao prije suicida

\'06.05.2011.-Pula.-Vinka Cetinski pustena iz istraznog zatvora u Puli Photo: Dusko Marusic/PIXSELL\'
Foto: \'Duško Marušić/PIXSELL\'
1/4
07.05.2011.
u 13:00

U kući u Čabru, koja je Vinki Cetinski također blokirana, poslije je pod nerazjašnjenim okolnostima izbio požar

Među blokiranom je imovinom Vinke Cetinski i kuća s velikim posjedom kod Čabra, koju joj je na ime duga prepisao ugledni liburnijski poduzetnik Milan Holjevac nekoliko mjeseci prije nego što je počinio samoubojstvo. Večernji list otkrio je detalje o toj dosad nepoznatoj imovini Vinke Cetinski u Gorskom kotaru.

Priča ima sve elemente krimića – dugovi, požar, samoubojstvo, istraga zbog prijevare... – ali ne odvija se u romanu, već u hrvatskoj stvarnosti. Bivšoj doministrici turizma i majci hrvatske pop-zvijezde, koja je jučer puštena iz pritvora u kojem je bila zbog sumnje da je poduzetnika Danka Končara, za kojega je kupovala nekretnine po Istri, prevarila za oko 16,5 milijuna eura – Županijski sud u Puli blokirao je imovinu.

120.000 eura duga

Blokirana joj je tako i kuća s pašnjakom i šumom u Tršću pokraj Čabra, koju je Vinka Cetinski stekla u siječnju 2010. Dotadašnji vlasnik Milan Holjevac prepisao joj je taj posjed zbog 120.000 eura duga. U svibnju 2010. Holjevac je počinio samoubojstvo zbog drugih golemih dugova koje nije mogao vraćati. A između ta dva događaja – prebacivanja vlasništva i Holjevčeva samoubojstva – kuću je pod nerazjašnjenim okolnostima zahvatio požar. I danas je ona zgarište – sudski blokirano zgarište Vinke Cetinski.

– Vinka je upisana kao vlasnica te kuće jer je Holjevac meni dugovao novac što sam mu ga posudio prije mnogo godina. U jednom trenutku Holjevac je osjećao potrebu da nam ponudi garanciju da će taj novac i vratiti pa je ponudio da se upišemo na imovinu – rekao je Mirko Cetinski. Na pitanje kako to da je novac posudio on, a da je na Holjevčevu imovinu upisana njegova supruga Vinka, Mirko Cetinski objasnio nam je kako njegova supruga i bivša Holjevčeva supruga zajedno rade na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

– Bili smo obiteljski prijatelji. Prijateljski sam mu posudio novac i prijateljski smo upisali Vinku na imovinu u Čabru. Holjevac se poslije, jadan, ubio od muke što je imao prevelike dugove – rekao je Mirko Cetinski. Nije htio reći koliko je novca i kada posudio Holjevcu, ali u zemljišnim knjigama navedeno je da je taj dug u siječnju 2010. iznosio 120.000 eura.

Zgarište na kraju zaseoka

U idiličnom zaseoku Vrhovcima tek je nekoliko kuća i vikendica i svi se susjedi dobro poznaju, i domaći i vikendaši. No, mještani nikad nisu čuli da je Vinka Cetinski vlasnica kuće na kraju zaseoka, izdvojene od drugih na vrhu brda. Nisu je tu, kažu, nikad vidjeli. Znaju, doduše, da je kuća promijenila vlasnika, samo ne znaju je li to bilo prije ili poslije požara lani u veljači. Bivšeg vlasnika kuće Milana Holjevca dobro su poznavali i sjećaju se da je, kad je 20. veljače 2010. kuću zahvatio požar, pokušao sam gasiti vatru. Nagutao se dima pa je bio prevezen u bolnicu. Od kuće su ostala tek četiri zida. Nerazjašnjene su okolnosti požara. Ali po dokumentima i sudskom rješenju o blokadi imovine jasno je da bivša Holjevčeva imovina u Gorskom kotaru pripada Vinki Cetinski i da je na nju prebačena zbog duga.

Komentara 26

OB
-obrisani-
13:04 07.05.2011.

Vinka: Ne razmišljam o zatvoru i \"nevinom viteškom\" robijaškom križnom putu već o dečku koji će me bodriti, maziti i zadovoljiti kao što to u poslednje vrijeme doživljavaju Severina i Marijana inače \"Prave Hrvatice\" poput mene ...

Avatar billybull
billybull
13:41 07.05.2011.

njezin sin ne zove se matteo, vec mirko cetinski...posramljen \"seljackim\" imenom koje je dobio po ocu pokusao ga je promijeniti u nesto vise \"in\", i odabrao matteo...no maleni je mirko....

Avatar vh1
vh1
06:49 09.05.2011.

Krležini Glembajevi i Barunica Castelli. Baš su aktualni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije