Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER RH

Plenković o Milanoviću: Riječ je o političkom divljaštvu, katastrofa je da dio javnosti to odobrava

Zagreb: Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sastanka užeg kabineta Vlade
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
29.03.2021.
u 12:17

"Gdje su sada Grbin, Klisović i ostali humanitarci? Što imaju reći o onakvom napadu na Milorada Pupovca?" retorički se upitao Plenković.

Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojem je bilo riječi o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021. – 2023.

Premijer se nakon sjednice GSV-a obratio javnosti te otkrio detalje sastanka.

"Predstavili smo sažetak dokumenta koji se radi već osam mjeseci. On sadrži reforme i investicije u visini 6,3 milijarde eura", rekao je premijer. 

Dodao je kako će nakon savjetovanja s partnerima dokument biti finaliziran te je planirano da bude završen do kraja travnja, nakon čega slijedi potvrda od strane EU te isplata u kolovozu ili rujnu.

Premijer je upitan treba li opozvati predsjednika Milanovića.

"Što se tiče te teme, ja bih rekao nekoliko stvari. Potrebno je držati se ustava i zakona. Ustavni sud donio je odluku i on je jedini meritoran. Zlata Đurđević prestala je biti kandidat u proceduri koja nije u skladu sa zakonom. Mi nju nećemo podržati. Ne može se biti predsjednik Vrhovnog suda ako se ne poštuje zakon i nije reguliran proces izbora", kazao je premijer i potom nastavio:

"Što se tiče ostalog. Ja bih rekao samo nekoliko detalja o Zoranu Milanoviću. Riječ je o političkom divljaštvu koje počiva na metodologiji vrijeđanja svih koji imaju drukčije mišljenje. To je neprihvatljivo. A posebno ako to javnost podržava, to je onda katastrofa. Ja se nadam da je takvih malo, jer je to talog društvenih mreža".

Dodao je da je Milorad Pupovac napadnut od Milanovića na besprizoran način.

"Predsjednik bi se trebao ispričati. Slično je i s medijima. Napada i medije, a u tim istim medijima koje je napao, jutros sam na njihovim naslovnicama vidio vrlo blagu ili nikakvu reakciju. Kao da su u strahu", rekao je Plenković.

Dodao je kako se neće spuštati na tu razinu, ali će ustati u obranu slobode medija i razotkrivanje netočnih teza i banaliziranjem procedure izbora predsjednika Vrhovnog suda i reforme pravosuđa.

"Gdje su sada Grbin, Klisović i ostali humanitarci? Što imaju reći o onakvom napadu na Milorada Pupovca?" retorički se upitao Plenković. 

"Reformu pravosuđa radi vlada, sabor. Mislim da je jako važno da javnost dobro shvati o čemu se ovdje radi, da nema skrivanja iza želje za reformom pravosuđa. To je politički pamflet koji se nastoji prodati hrvatskoj javnosti. Ima nas koji jako dobro vidimo, čujemo, razumijemo i znamo se postaviti", rekao je premijer.

Na ponovljeno pitanje razmišlja li se o opozivu, Plenković je rekao kako on ionako ne može proći, budući da su Milanovića podržali i iz Mosta, a za opoziv predsjednika potrebna je dvotrećinska većina u Saboru.

"Ako se ovako nastavi, može se i o opozivu razgovarati, ali, kao što vidimo, to neće proći. Nismo zaboravili tko mu je pomogao da bude izabran... Mostovci glume nekakvu klerikalnu desnicu, a u biti su za predsjednika koji dolazi s lijevog spektra. To njihovi birači moraju znati", kazao je premijer. 

VIDEO: Pogledajte i ovo

Ključne riječi

Komentara 151

Avatar Caroline
Caroline
14:03 29.03.2021.

Zaista je teško gledati taj bolan raskid suradnje između Milanovića i Pupovca koja je prema objavljenim porukama na intimnom nivou trajala sve do danas. Nije postojala ni tiha slutnja da toj suradnji može doći kraj nakon što je Milanović (bezbez prijetećeg upozorenja Uskokom jer zna da takvi stvari Pupovac radi uz ekvivalentne usluge i novac ) oprostio svom miljeniku i podržavanje vlade njemu mrskog Plenkovića petparačke karijere. Razumljivo jer nam je u slučaju Tušek pojasnio je da se moramo naviknuti na takva daj-dam politička pravila. Kap koja je prelila čašu bio je trenutak kada je Pupi njemu osobno okrenuo leđa odbacivši Milanovićeva suptilno- dobronamjerna upozorenja i podržao Njonju. Zoki izdrži...razumijemo koliko boli kad te iznevjeri netko koga s kojim si tako prisno surađivao....bez obzira je li legitimni predstavnik Srba ili ne. p.s. više sreće idući puta predsjedniče s dobronamjernim upozorenjima Kajtaziju kojeg daleko više respektirate :) mogao bi to biti početak jednog divnog prijateljstva :)

Avatar salaso
salaso
14:20 29.03.2021.

Pa svi ovi koje sad pljuje Milanović , su prije bili s njim..ne kužim..radi medvjedju uslugu sam sebi?

NE
Neo001
15:50 29.03.2021.

Može li normalan čovjek podržavati bolesnog psihopatu, slučajnog predsjednika. E moj škoro,jado izdajnička.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije