Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Uvoz radne snage: Stižu radnici iz Bangladeša

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
20.06.2019.
u 18:57

Građevinski radnici jedni su od onih koje Bangladeš može ponuditi Hrvatskoj, kazao je bangladeški veleposlanik te dodao kako njegova zemlja može osigurati radnu snagu za sve sektore

Hrvatska je spremna uvesti radnike iz Bangladeša, i to liječnike, medicinske sestre, stručnjake za informatiku i komunikacije, turističke te građevinske djelatnike, no i radnike drugih profila. Objavilo je to veleposlanstvo te države u Haagu iz kojeg se pokriva Hrvatska, budući da kod nas nema diplomatskog predstavništva te južnoazijske države, nakon sastanka bangladeškog veleposlanika sa zamjenikom ministra rada Draženom Opalićem. S druge strane, i Bangladeš je u akciji “nuđenja” svog stanovništva za popunu deficitarnih radnih mjesta u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

Nude i IT stručnjake

Kako su objavili iz bangladeškog veleposlanstva, na sastanku u Zagrebu je zamjenik ministra Marka Pavića najavio kako će Hrvatska uskoro, kao prvi korak u procesu, u Bangladeš poslati nacrt memoranduma o razumijevanju, dokumenta koji opisuje dogovor između dvije države o toj temi.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Analiziramo koliko su realna nagađanja belgijskog Le Soira
- Svi Škorini poslovi: U IT sam uložio jer je to isključivo naša pamet i kreativnost
- Antibiotici budućnosti razvijat će se posebno za svaku bakteriju
- Rusima prodaju ralice za snijeg, konkuriraju Švicarcima i Dancima

Ključne riječi

Komentara 20

GO
Gomila
22:03 20.06.2019.

Politicari i poslodavci unistavaju hrvatsku do korjena

GO
Gomila
22:01 20.06.2019.

Plenkovic iseljava hrvate useljava afrikance idijance

SE
sekator2
23:02 20.06.2019.

Kako medicinske sestre. Tu mi nešto nije jasno. Medicinska sestra kod mog liječnika već godinama produžava ugovor u radu svaki mjesec i to u dobi od 46 godina i ne može dobiti stalni radni odnos. I sad ovi uvoze sestre iz Bangladeša. Pa tko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije