Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanska atrakcija

Uskrsna priča sa 10.000 svijetlećih pisanica

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
08.04.2014.
u 16:35

Vrata imanja obitelj Salaj za posjetitelje će biti otvorena od 12. do 21. travnja, a od među atrakcijama će biti i dvometarski 3D zec

Neizmjeran trud nepokolebljive i kreativne obitelji Salaj iz Grabovnice kraj Čazme ovog će se puta srećom isplatiti. Podsjetimo lani je zbog vremenskih (ne)prilika drugo izdanje bajkovite Uskrsne priče otkazano na sam Uskrs. Ali to je Salajevima samo bio motiv za naprijed, pa je stoga obećano i učinjeno, jer od 12. do 21. travnja nastavlja se nova turistička blagdanska atrakcija.

Riječ je o Uskrsnoj priči. - Velika nam je želja da Uskrsna priča, poput svoje "sestre" Božićne bajke također preraste u značajan blagdanski događaj, pa smo nakon prvijenca sa 2.700 i lanjskih 4.000, ove godine došli na brojku od 10.000 svijetlećih pisanica koje će krasiti imanje narednih desetak dana. Unatoč nedaća i lanjskih teškoća iznova krećemo u njegovanje nove, uskrsne tradicije – poručuje domaćin Zlatko Salaj.

Ana Bertić, upraviteljica Zadruge Božićna bajka dodaje kako će Uskrsnu priču od subote pokraj pisanica krasiti i druge prepoznatljivosti, poput zečeva, pilića, pijetlova, a koji će također sjati noću. Najveća atrakcija će biti dvometarski 3D zec, te velika pisanica od 2,2 metra sastavljena od preko 1.000 dijelova. Imanje će se svaki dan moći razgledavati od 15 do 21 sat, pri čemu će se rasvjeta paliti u 19 sati, a od dodatnih sadržaja, posjetitelji će moći sudjelovati u raznolikim animacijama,  izložbama, radionici oslikavanja pisanica, tradicijskoj igri traženja pisanica, nagradnim igrama, kulturnim sadržajima, te igraonici na prestižno uređenom igralištu.

>> Prekrasno: Božićna bajka u Slavoniji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije