Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje ići?

Uskrsni vodič po Hrvatskoj

Uskrs u Osijeku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
26.03.2016.
u 14:32

U najvećem uskrsnom gnijezdu koje su na glavnom gradskom trgu napravili i ukrasili Osječani od 8 sati na Veliku subotu plesat će se, pjevat će dječji zbor, a od 11 do 12 sati najavljeno je natjecanje u tucanju jaja

OSIJEK: Najveće gnijezdo

U najvećem uskrsnom gnijezdu koje su na glavnom gradskom trgu napravili i ukrasili Osječani od 8 sati na Veliku subotu plesat će se, pjevat će dječji zbor, a od 11 do 12 sati najavljeno je natjecanje u tucanju jaja. Trgom će brujati i “moto zeke”, članovi Moto kluba Osijek, u još jednoj humanitarnoj akciji.

SPLIT: Doručak na rivi

Spalatum expo, manifestacija koja označava početak turističke predsezone ove godine započinje upravo na uskršnji ponedjeljak. Na splitskoj rivi bit će poslužen uskršnji doručak, a organizirat će se sajam suvenira, tradicijskih proizvoda i turističkih resursa.

Solinjani također organiziraju uskršnji doručak, u ponedjeljak u 8 sati, u hotelu President. Na blagdanskom stolu bit će sirnice, pletenice, jaja, šunka, prženi bajami, suhe smokve i fritule. Doručak će uz osoblje hotela President pripremiti i članovi udruge Solinjani, čiji je osnovni cilj djelovanja promicanje starih običaja Solina. Naše goste dočekat će u solinskim narodnim nošnjama, te u toku manifestacije pripremiti prezentaciju starih običaja i zanata, na temu „slastičarnice“ - otkriva nam Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice Solina.

RIJEKA: Turnir u tucanju pisanica

Uskrsna čarolija u Toweru traje u subotu od 10 do 13 i 16 do 19 sati: potraga za pisanicama, turnir u tucanju pisanica, nagradne igre, origami i kreativna radionica, ukrašavanje pisanica. Na Uskrs u 11 sati u Beach baru Morski prasac: Uskrs na Kantridi s Kantridersima.

OPATIJA: Nordijsko hodanje oldtimeri

U Opatiji je za brojne turiste za Uskrsne blagdane priređen bogat program. U subotu u 10 sati je za ljubitelje nordijskog hodanja organizirana šetnja kroz povijest Opatije. U nedjelju u podne održavaju se dva uskršnja koncerta, tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran na terasi hotela Imperijal i koncert Kvarteta Mystique na terasi hotela Milenij. U ponedjeljak u 11 sati , uz uskrsni doručak u Parku Angiolina na kojemu će gostima biti poslužena tradicionalna kuhana šunka , opatijske dame i uskršnji zečevi darivat će djecu čokoladnim jajima, a za najmlađe je organizirana i velika potraga za pisanicama. Na Slatini će se od 10 do 13 sati održati izložba oldtimera .

KUTINA: Mještani kletišta pale krijes

Mjestani kutinskog Kletišta i ove godine organiziraju tradicionalni “Uskrsni krijes”. Riječ je o običaju u kojem, u danima korizme, mještani Kletišta sakupljaju drva i slažu ih u blizini mjesnog doma. Krijes će se zapaliti na Veliku subotu, 26. ožujka, u 19 sati.

SLAVONSKI BROD: Recital "Zlatni kraž"

Na Uskrs i uskrsni ponedjeljak, 27. i 28. ožujka u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu održat će se glazbeno-scenski recital “Zlatni križ”, kojeg će izvesti fra Josip Pasariček, Vesna Nosić i
Marijan Balen. Na sam Uskrs, brodski restoran Kristal u 20 sati bit će domaćin 9. Uskrsne zabava KUD-a “Posavski biseri. Gosti večeri bit će izvorna skupina “Plehanski odjeci”, a neće izostati ni tradicionalna aukcija slika. U nedjelju u 21 sat u Brodskom Stupniku održat će se koncert grupe Vremeplov, a u ponedjeljak u 13 sati u Donjim Andrijevcima okrugli stol i uskrsni koncert u čast glazbenog umjetnika Šime Seletkovića.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović i Željko Reiner čestitali Uskrs

>>Isprobajte bojanje jaja prirodnim bojama – od cikle do luka, špinata i kupusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije