Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Uskrs na Večernjem

'Ne dopustimo mraku i strahu da nas odvrati i da nas kontrolira'

Papa Franjo već je nekoliko puta tijekom tjedna a potom i na misi na Veliki petak osudio terorističke napade u kojima je u Bruxellesu poginula 31 osoba
26. ožujka 2016. u 22:59 8 komentara 514 prikaza
papa Franjo
Foto: Reuters

Nakon što su Sveti tjedan, tjedan uoči katoličkog blagdana Uskrsa, obilježili teroristički napadi u Bruxellesu papa Franjo pozvao je u subotu navečer 1,2 milijarde katolika diljem svijeta da ne gube nadu u tom sumornom svijetu.

"Ne dopustimo mraku i strahu da nas odvrati i da nas kontrolira", kazao je papa Franjo u homiliji tijekom mise Vazmenog bdijenja u Bazilici svetoga Petra.

Papa Franjo već je nekoliko puta tijekom tjedna a potom i na misi na Veliki petak osudio terorističke napade u kojima je u Bruxellesu poginula 31 osoba navodeći da sljedbenici religija koji izvode djela fundamentalizma ili terorizma profaniraju Božje ime.

Nada je bila glavna tema subotnje večernje mise, a Papa je riječ 'nada' upotrijebio 20-tak puta tijekom kratke homilije u kojoj je govorio o kršćanskom vjerovanju u Kristovo ustajanje iz mrtvih tri dana od pribijanja na križ.

"Neka nas Bog oslobodi toga da budemo kršćani bez nade, koji žive kao da Gospodin nije uskrsnuo, kao da su naši problemi u središtu naših života", kazao je Papa.

Papa Franjo će u nedjelju uputiti blagoslov i poruku Urbi et orbi (Gradu i svijetu) s Trga svetog Petra u Vatikanu povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

>> 'Sredozemlje i Egejsko more postali su groblje. Slika su naše savjesti koja je neosjetljiva i pod anestezijom'

pasica | Autor :

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • mira.calusic3:

  U ovo uskrsno jutro zelim nam svima uskrsnuce Hrvatske!

 • Avatar +ZADAR+
  +ZADAR+:

  koji bog ????......Zeus, Hera, Apolon, Ares, Afrodita, Hermes, Odin, Perun, Amon-Ra, Anubis......da se dogovorimo

 • mojski2:

  pssst da te ne cuju rabini , i georg w.Bush, pape znas rakete padaju na skole,bolnice ,ali pssst ti to jos ne znas pssst (to je tajna) pazi da ne procuri, a svi znamo da hoce , kad tad a ... prikaži još!a onda Bog ce suditi