Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ozlijeđenih

Urušio se krov u Saboru pod težinom 500 kilograma snijega

Sabor
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
22.01.2013.
u 11:51

Procjenjuje se da su debelo armirano staklo te strop od pleksiglasa koji se nalazio ispod njega popustili pod težinom od gotovo 500 kilograma snijega.

Staklena kupola pored male vijećnice u prizemlju Hrvatskog sabora jučer se urušila zbog težine snijega. Na sreću, nezgoda se dogodila u ranim jutarnjim satima dok nitko od saborskog osoblja ili zastupnika nije bio u blizini pa nitko nije ozlijeđen. Šteta se još uvijek procjenjuje, prostor je zaštićen, a cjelokupna sanacija odnosno ugradnja zamjenskih staklenih površina bit će dovršena čim vremenski uvjeti to dopuste.

S obzirom na specifičnu poziciju staklene kupole koja natkriva prizemni prostor, vatrogasci, koji uvijek redovito čiste snijeg s krova zgrade Sabora, nisu joj bili u mogućnosti pristupiti kako bi očistili snijeg.

Procjenjuje se da su debelo armirano staklo te strop od pleksiglasa koji se nalazio ispod njega popustili pod težinom od gotovo 500 kilograma snijega.

Ključne riječi

Komentara 20

PK
puši kurac
13:11 22.01.2013.

ovo nam je bila najbolja šansa za izlazak iz krize!

BL
bluesbob
12:59 22.01.2013.

Na sreću???? Čiju???? Ja bi svima njima lopate u ruke pa nek čiste cijeli Markplac!!!!

SE
sestrićna
13:26 23.01.2013.

oni su imali sreću--a mi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije