Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust liječnika?

Umjesto meningitisa, 25 dana liječili mu – gastritis

'29.07.2013., Sisak - Braca Zlatko i Darko Bozicevic optuzuju lijecnike sisacke Opce bolnice za nemar zbog kojeg je, prema njihovom misljenju, preminuo njihov otac Nikola Bozicevic.  Photo: Nikola Cut
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
02.08.2013.
u 13:55

Obitelj iz Siska apelira na savjest liječnika, dok sanacijski upravitelj bolnice Damir Pahić neće komentirati slučaj

Trebalo je 25 dana da doktori Opće bolnice uspostave dijagnozu, meningitis, 69-godišnjem Nikoli Božičeviću kojeg su za to vrijeme liječili od gastritisa, a mjesec dana kasnije - preminuo je. Drugi je to smrtni slučaj zbog sumnje na nepravovremeno dijagnosticiranje i liječenje meningitisa u Sisku unazad mjesec dana.

Sinovi Zlatko i Darko ogorčeni su propustima zbog kojih su izgubili oca, apelirajući na savjest liječnika.

– S teškom glavoboljom, mučninom i temperaturom, uz neprekidnu štucavicu, otac je 3. svibnja došao u Opću bolnicu, gdje je s hitnog internog odjela nakon obavljenih pretraga pušten kući s lijekovima za smirivanje želuca i glavobolju. Stanje se pogoršalo, uz gubitak apetita i promijene u ponašanju pa smo se nakon tri dana vratili i već tada sumnjali na meningitis, no neurološke pretrage su pokazivale da je sve u redu. Stalno su spominjali gastritis, no znali smo da takve promjene ne mogu dolaziti iz želuca. Pušten je opet kući- kažu Zlatko i Darko koju su inzistirali na daljnjim pretragama. Liječnici nisu vidjeli razlog za hospitalizaciju, već su preporučili nove pretrage koje se čekaju mjesec dana. Nikola Božičević je i po treći put završio u bolnici, gdje je i ostao te je započelo liječenje od gastritisa i refluksnih promjena. No, simptomi su upućivali na problem s glavom. Iako mu nije bilo bolje, iznova je otpušten.

– Razgovarajući s doktorima u Švicarskoj, sumnjali smo i dalje na meningitis, no u sisačkoj nam je bolnici rečeno da to mogu isključiti. Također, zadnji su neurološki nalazi pokazivali organski poremećaj svijesti, unatoč kojem nisu učinjene daljnje pretrage i otac je pušten kući, iako je teško hodao i govorio. Nakon samo dva dana, srušio se u kući. Četiri je dana čekao na lumbalnu punkciju i tada mu je dijagnosticiran meningoencefalitis - kažu sinovi. Otac im je prebačen u zagrebačku bolnicu F. Mihaljević, gdje mu je ustanovljen TBC meningitis, od kojega je tamo i liječen, no prekasno. Oslabljen, pacijent je umro od sepse 29. lipnja, s liječničkom naznakom da je unazad dva mjeseca bolovao - od meningitisa.

– O tijeku liječenja pacijenta nemam namjeru polemizirati preko medija, a ako rodbina ima prigovore, za to postoje adekvatne institucije- kazao nam je sanacijski upravitelj bolnice dr. Damir Pahić. Podsjetimo, prije desetak dana život je izgubila 64-godišnja Ankica Cvetnić, koju, prema tvrdnjama obitelji, doktor Zavoda za hitnu medicinu nije htio hospitalizirati, a dan kasnije umrla je od meningitisa u sisačkoj bolnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije