Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Racionalizacija

Umirovljenike će prevoziti do susjedne pošte?

'23.09.2013., Draskovec - Zbog nerentabilnosti postanski ured u Draskovcu trebao bi se zatvoiti ili  bi grad Prelog trebao placati gubitke. Mjestanka Jelena Bartolic Franic Photo: Marko Jurinec/PIXSEL
'Marko Jurinec/PIXSELL'
09.10.2013.
u 13:20

- Zatvaraju se isključivo oni poštanski uredi koji bilježe višegodišnje trendove gubitaka - kažu u HP-u

 

Kao što je i najavila u odgovoru poslanom Večernjem listu, Hrvatska pošta zatvorila je početkom listopada poštanski ured 40320 u Draškovcu, preloškom prigradskom naselju. Pokrenut je navodno i ovršni postupak nad Gradom Prelogom zbog neplaćenog duga koji je poštanski ured ostvario 2011. godine!

U HP-u se pozivaju na ugovor koji je u prosincu prošle godine potpisao bivši gradonačelnik Dragutin Glavina, prema kojem se Grad obvezuje sufinancirati gubitak u poslovanju poštanskog ureda u 2011. godini, u iznosu od 93.208 kuna.

- Sazvat ću sjednicu Mjesnog odbora Draškovca na kojoj bi se trebalo odlučiti jesu li mještani za to da ured ponovno počne raditi - napominje aktualni gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Jedan od prijedloga upućenih HP-u bio je da ured u Draškovcu radi barem dva sata dnevno, a Grad bi platio dio troškova. HP je, ističe Kolarek, Gradu dao rok za odluku hoće li potpisati novi ugovor i pokriti i troškove za 2012. godinu, koji iznose 67.363 kune. Ukoliko se dogovor ne postigne, jedna od opcija je, najavljuje, da se nekoliko puta tjedno za mještane Draškovca organizira prijevoz kombijem do susjedne pošte u Prelogu! Tako bi umirovljenici mogli podizati mirovine i platiti račune na poštanskom šalteru. 

U Uredu za korporativne komunikacije HP-a ističu da je zatvaranje određenih poštanskih ureda dio restrukturiranja.

- Zatvaraju se isključivo oni poštanski uredi koji bilježe višegodišnje trendove gubitaka. Prije odluke o zatvaranju poštanskog ureda, raspisuje se natječaj za davanje poštanskih usluga u franšizu, te se lokalnoj samoupravi nudi mogućnost sufinanciranja rada poštanskog ureda - kažu u HP-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije