Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA REVOLUCIJA

Umirovljenici su se odlučili udružiti protiv visokih cijena, odlučili su se na bojkot trgovaca

Zagreb: Najveće povećanje mirovina u protekle 24 godine
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.08.2023.
u 10:07

Bojkot umirovljenika podržavaju i iz Udruge potrošača, ali upozorili su da sve mora biti jako dobro pripremljeno i koordinirano.

Zbog preniskih mirovina, velikih poskupljenja i godina neimaštine, umirovljenici su odlučili reći dosta te su najavili bojkot protiv trgovaca koji konstantno povećavaju cijene. Unatoč najvećem povećanju mirovina do sada, umirovljenici s najmanjim mirovinama smatraju da će i dalje imati premale mirovine u odnosu na cijene. 

Iz bloka Umirovljenici zajedno u suradnji s ostalim udrugama pokreću malu revoluciju. U narednim tjednima dogovaraju detalje te će onda krenuti u akciju. "Obići ćemo sve te trgovačke lance koji imaju te cijene koje imaju i mi ćemo sugerirati našoj populaciji da za recimo 15 dana zaobilaze određeni trgovački lanac kako bi ih natjerali da spuste cijene. Pa umirovljenici zajedno daju do znanja da se nećemo šaliti", rekao je Milivoj Špika iz platforme Umirovljenici zajedno za RTL.

Bojkot umirovljenika podržavaju i iz Udruge potrošača, ali upozorili su da sve mora biti jako dobro pripremljeno i koordinirano. "Organizatori akcije neka popišu te proizvode koji su najviše poskupili i neka zovu ljude da to ne kupuju. I onda će to imati efekta, ako će potrošači poslušati. I u određenim trgovačkim lancima? Pa ja mislim da nema gdje nije poskupilo", kazala je Ana Knežević iz Udruge potrošača za RTL. 

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: OPG Anton Škunca proizvodi kreme, ulja i hidrolate od ljekovitog bilja na Pagu

 

Komentara 1

Avatar Svračak
Svračak
20:48 25.08.2023.

Špika Bandićev miljenik predvodi revoluciju. To će 100% upaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije