Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Građanski rat'

Umirovljeni brigadir Piličić: Tražimo ostavku Zorana Milanovića

prosvjed, branitelji (1)
Goran Stanzl/Pixsell
17.03.2013.
u 11:27

Preslušao sam cijelu premijerovu izjavu i on je doista na kraju spomenuo agresiju, no, kako je moguće da se čovjeku na takvu položaju taj pojam građanskog rata uopće pojavio u glavi?

Oštro osuđujemo neprimjerenu i skandaloznu izjavu premijera Milanovića izrečenu na jučerašnjoj sjednici odbora SDP-a da se u Hrvatskoj vodio građanski rat. To je teška uvreda ne samo za hrvatske branitelje nego i za sve domoljube Hrvate, i građane Hrvatske koji vole i cijene svoju zemlju.

Stoga, mi hrvatski branitelji zbog one skandalozne Milanovićeve izjave tražimo i zahtijevamo njegovu neopoziovu ostavku na mjesto premijera. Smatramo da čovjek koji tako malo drži do herojske borbe i žrtve hrvatskih branitelja nnije zaslužio biti na čelu hrv. vlade, danas prijepodne kazao je predsjednik zagrebačkog Odbora za branitelje HDZ-a , umirovljeni brigadir Zoran Piličić.

U nastavku se zapitao zar premijeru Milanoviću ništa ne znači preko 15 000 poginulih i nekoliko desetaka tisuća ranjenih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Zar mu ništa ne znače majke, udovice, djeca hrvatskih  branitelja pa da na taj način omalovažava njiohovu žrtvu. Zapitao se zar je moguće da premijer, koji se inače ponosi svojim znanjem i naobrazbom, ne zna ili neće da zna da je u Hrvatskoj bio teški, krvavi, osvajački i agresorski rat s ciljem uništenja svega što je hrvatsko te ne znače li mu ništa i oslobađajuće presude generalima Markaču i Gotovinu kao ni tužba Hrvatske za genocid koju je 1999. podnijela protiv Srbije.

Na novinarski upit koliko u obzir uzima činjenicu da je premijer na kraju svoje izjave ipak spomenuo da je na Hrvatsku izvršena agresija, Piličić je uzvratio:

- Preslušao sam cijelu premijerovu izjavu i on je doista na kraju spomenuo agresiju, no, kako je moguće da se čovjeku na takvu položaju taj pojam građanskog rata uopće pojavio u glavi? To dokazuje da je to njemu pristuno u glavi. Stoga, neka premijer konačno raščisti sam sa sobom i konačno se izjasni je li u Hrvatskoj bio građanski rat ili teška i krvava agresija. Meni se nikada, da me se u bilo koje doba noći probudi, ne bi palo na pamet pomisliti ništa drugo nego da je u Hrvatskoj bila krvava agresija.

Podsjećamo, premijer Milanović jučer je na gradskom odboru SDP-a izjavio kako Hrvatska nije ni Finska ni Danska i da u Finskoj nije bio građanski rat, što je izazvalo oštru rekaciju branitelja zagrebačkog HDZ-a.

>>Branitelji: Premijeru kakav se to građanski rat vodio u Hrvatskoj?!

 

 

Komentara 3

NO
Nolte
16:31 17.03.2013.

Stvarno bi bilo pozeljno i dobrodoslo da svi skupa koliko nas ima zasutimo na par dana da se malo odmorimo od glupih izjava i jos glupljih komentara, a usput i razmislimo sto su nam prioriteti u zivotu. Zivjeli!

ST
special_thing
16:48 17.03.2013.

Zamislimo da premijer da ostavku, tko bi ga to toliko pametan da izvuce zemlju iz krize mogao zamijeniti? Shvatite da smo u gov*ima do grla i preko glave zapravo! A ovi znaju samo izac s ovakvom glupom idejom, a da je malo razloze i daju neki bolji plan nemaju ni pameti ni znanja!

BA
banini
07:28 18.03.2013.

Podržavam kritiku nesmotrene izjave premijera, koji je ipak primjetio tu svoju nesmotrenost i pokušao je ispraviti, što ga nikako ne opravdava. No što večini čitatelja znači to umirovljeni brigadir Piličić ? Bilo bi korekto da ste nam dali barem osnovne podatke o čovjeku za kojeg prvi put čujem. Dali je dostatna informacija da je pretsjednik odbora u gradskom HDZ-eu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije