Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krive ih za nasilje

Ukrajina: Raspuštene snage specijalne policije Berkut

Berkut
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.02.2014.
u 12:30

Arsen Avakov, obnašatelj dužnosti ministra unutarnjih poslova, na svojoj je Facebook-stranici objavio da je u utorak potpisao naredbu za njihovo raspuštanje

Berkut, snage elitne specijalne policije koja je sudjelovala u suzbijanju antivladinih prosvjednika u Ukrajini, raspušten je, javlja CNN.

Arsen Avakov, obnašatelj dužnosti ministra unutarnjih poslova, na svojoj Facebook-stranici objavio je da je u utorak potpisao naredbu za njihovo raspuštanje. Prosvjednici su snage Berkuta optužili za pretjeranu uporabu sile.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

(Foto: Reuters/Pixsell)

Čak od 4000 do 5000 tisuća pripadnika snaga Berkuta bilo je razmješteno diljem Ukrajine, javlja BBC.

U srijedu je Oleksandr Turčinov objavio da također preuzima i dužnost zapovjednika oružanih snaga.

>> Napetost na Krimu: Ruska oklopna vozila izašla na ulice Sevastopolja!

Komentara 6

NE
neki
13:33 26.02.2014.

Nisam nikad vidio da su se specijalci tako suzdržavali od prosvjednika.

BF
brkonja fra brkati
13:17 26.02.2014.

Optužili ih za pretjeranu uporabu sile protiv naoružanih neonacističkih terorista ?' Trebali su ih optužiti za pretjeranu inertnost i tolerancijunaspram organiziranih bandita iza kojih stoji CIA&Šoroš.

Avatar Idler 3
Idler 3
17:44 26.02.2014.

Uz svu silnu medijsku hajku na TV-u se vidlo kak "mirni prosvjednici" ubijaju neke od ovih. Vidjelo se kak ih gađaju bocama s benzinom, vidjelo se kak i pucaju iz oružja....ne treba se to nikom svidjet al cijela ova ukrajinska priča je po mnogo čemu čudna. Janukovič kojeg isto smatraju crnim vragom na vlast je došel direktno drukajući za rusku stranu. Juliju su optuživali za korupciju i prije neg je zgubila na izborima pa tek onda završila u reštu. Zapraf je puno tog nejasno, vrijeme bude pokazalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije