Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio 39 ljudi

Ujak tuniškog studenta: Bio je drag dečko koji se bavio breakdanceom i obožavao nogomet

tunis
Reuters video screenshot
28.06.2015.
u 19:33

Bio je aktivan član radikalne grupe 'Islamska madež' te je posjećivao džamije koje su nile pod kontrolom radikalnih muslimanskih svećenika

Seifeddine Rezgui, 23-godišnji tuniški student koji je u petak u masakru u odmaralištu u Sousseu ubio 39 ljudi, prema izjavama onih koji su ga poznavali bio je 'dobar i miran te nikada nije radio nevolje', piše Telegraph.

Samo dan prije terorističkog napada, Seifeddine je sa svojim ujakom razgovarao o životu i studiju u obiteljskom domu u Gaafouru, siromašnoj četvrti u tuniškoj provinciji Saliana.

 - Bio je sa mnom u četvrtak. Sjedili smo u vrtu i sve je bilo potpuno normalno. Razgovarali smo o njegovom životu i fakultetu. Oko podne je otišao i to je bio zadnji put da sam ga vidio. Bio je drag dečko koji se bavio breakdanceom i obožavao nogomet. Trebao je imati dug i sretan život, kazao je 70-godišnji ujak Ali Bin Muhammad Rezgui.

Iz tuniškog ministarstva unutarnjih poslova poručili su kako Rezgui nije imao kriminalnu prošlost, a vlastima je bio poznat po 'niskoj razini radikalizma' te ga je policija jednom zaustavila zbog konzumiranja marihuane.

Bio je aktivan član radikalne grupe 'Islamska madež' te je posjećivao džamije koje su bile pod kontrolom radikalnih muslimanskih svećenika.

U trenutku kad je krenuo u krvavi pohod, Rezgui je radio za Islamsku državu koja je na svojim internetskim stranicama objavila njegovu fotografiju s dvije puške.

>> Teroristički napad izveo tuniški student koji je oružje skrivao u suncobranu?

Komentara 17

Avatar gamice
gamice
19:53 28.06.2015.

Baca mi malo na zlatana ibrahimovića...

Avatar damat
damat
20:32 28.06.2015.

"Bio je aktivan član radikalne grupe 'Islamska madež' te je posjećivao džamije koje su nile pod kontrolom radikalnih muslimanskih svećenika" - nepismeni li ste majko moja mila!

SA
samuraj
20:56 28.06.2015.

Ma duša od djeteta, mrava ne bi zgazio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije