Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmanje 39 mrtvih

Teroristički napad izveo tuniški student koji je oružje skrivao u suncobranu?

Tunis
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
26.06.2015.
u 18:46

Danas je također izvršen samoubilački napad na šijitsku džamiju u glavnom kradu Kuvajta, pri čemu je ubijeno najmanje 25 ljudi, dok je 202 ranjeno

Naoružani napadač otvorio je vatru na plaži kod dva hotela u Tunisu, u odmaralištu u Sousseu, prenosi Al Jazeera.

Iz ministarstva unutarnjih poslova izvijestili su da je u terorističkom napadu poginulo najmanje 39 ljudi, a 36 ih je ranjeno, prenosi BBC. Među njima su i stranci, a moguće je da će broj poginulih rasti. Iako su prve informacije govorile suprotno, na plaži u Tunisu nije bilo više napadača, već samo jedan koji je ubijen.

Kako javlja Sky News, riječ je o tuniškom studentu nepoznatom policiji koji je kalašnjikov sakrio u suncobranu, izjavio je u petak državni tajnik za pitanja sigurnosti Rafik Chelly.

Tuniški ministar zdravstva izjavio ja kako su među poginulima državljani Tunisa, Velike Britanije, Njemačke i Belgije dok Sky News javlja kako je poginula i jedna državljanka Irske.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova kazalo je kako nema hrvatskih državljana među žrtvama u terorističkom napadu u Tunisu te je svih 77 Hrvata na sigurnom.

Danas je također izvršen samoubilački napad na šijitsku džamiju u glavnom kradu Kuvajta, pri čemu je ubijeno najmanje 25 ljudi, dok je 202 ranjeno. Napad je izvršen tijekom molitve, a odgovornost je preuzela skupina povezana s Islamskom državom, koja je slične napade već izvela u Saudijskoj Arabiji i Jemenu.

- Jedan napadač otvorio je vatru iz kalašnjikova na turiste i Tunižane na plaži hotela - rekao je zaposlenik hotela.

- Bio je samo jedan napadač. Bio je to mladić odjeven u kratke hlače kao da je i sam turist - dodao je, prenosi Reuters.

Elizabeth O'Brien iz Dublina, svjedokinja iz Soussea, rekla je da je zgrabila svoje sinove i da su pobjegli kada su čuli pucnjeve u jednom od hotela, prenosi Sky News.

- Bili smo na plaži, moji sinovi bili su u moru i tek su izašli van - ispričala je.

 

- Bilo je oko 12 sati, pogledala sam oko 500 metara od mene i vidjela kako balon pada, zatim brzu pucnjavu, a potom sam vidjela dvoje ljudi koji su trebali ići gore balonom kako trče prema meni - rekla je E. O'Brien. Sa sinovima je krenula prema hotelu te su ostali zarobljeni u sobi.

- Mislili smo da je riječ o petardama, no ubrzo je postalo jasno što se događa - rekao je drugi posjetitelj, Gary Pine. Dodao je da je njegov sin vidio kako su nekoga upucali.

>>Ako ste svjedočili ovoj tragediji ili imate nekih informacija javite nam na mail javi@vecernji.net

>> Muškarac dekapitiran, Hollande: To je teroristički napad

Komentara 102

PA
pacoje
22:23 26.06.2015.

braco kriscasni.....hocemo li opet kju klus klan i krizarsi put, jer muslimani poste a cionisti i nocu i danju smisljaju zajedno sa medijima pakleni plan, pa eto i vecinski komentari pokazuju tko su zapravo "ljudi"

DU
Deleted user
15:12 26.06.2015.

Kraj je blizu.

DU
Deleted user
22:58 26.06.2015.

Nitko još nije uspio nadmašiti onoga Breivika iz Norveške. Natjecanje je i dalje otvoreno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije