Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEW YORK

Uhićen bivši savjetnik Bijele kuće Steve Bannon zbog prijevare u donatorskoj kampanji

Steve Bannon
Reuters/PIXSELL
20.08.2020.
u 15:55

Američka služba poštanske inspekcije pomagala je u istrazi.

Bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon uhićen je nakon što je optužen za prijevaru stotina tisuća donatora kroz svoju kampanju "Gradimo zid" čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za izgradnju zida između SAD-a i Meksika kako bi se zaustavili migranti iz zemalja Latinske Amerike. 

Američke vlasti optužile su Bannona zajedno s troje njegovih suradnika, te tvrde kako su obmanjivali donatore. U kampanji su prikupil "više od 25 milijuna dolara za izgradnju zida duž južne granice Sjedinjenih Država", navodi se u priopćenju ureda državnog tužitelja u New Yorku, javlja CNBC

U optužnici su spomenuti i Timothy Shea, Brian Kolfage i Andrew Badolato.  Cilj navedene kampanje bilo je sakupljanje sredstva kako bi se pomoglo ispuniti predizborna obećanja američkog predsjednika Donalda Trumpa o izgradnji zid uzduž granice. Tužitelji tvrde kako umjesto toga su Bannon i njegov tim financijski profitirali. 

- Iako su donatore neprestano uvjeravali da Brianu Kolfageu, osnivaču i javnom licu kampanje, neće biti isplaćen ni cent, optuženici su potajno planirali da stotine tisuća dolara prenesu na Kolfagea, koji je novac koristio za financiranje svog raskošnog načina života - izjavila je državna odvjetnica u New Yorku Audrey Strauss

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
16:17 20.08.2020.

Uopce mi nije problem kad se budale rastaju od svojih para, takve treba gulit

XA
xaron
20:22 20.08.2020.

Ovo je dosta sumljivo . Liči na politički obračun na liniji Trump - Biden.

Avatar debeli1000
debeli1000
05:54 21.08.2020.

Klupko se odmotava. Dosta dugogodišnih republikanaca se miče od Trumpa. Najzadnji visokopozicionirani je Miles Taylor dugogodišnji republikanac, radio u bjeloj kući za unurarnju sigurnost 2.5 god i dao otkaz. Iskustvo opisuje kao zastrašujuće. Tip je progovorio prije 48h. Upiši u youtube search Miles Taylor i Trump i čut ćete što govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije